Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-03-2000, 11:31 PM
AV AV is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: Toronto,Ontario
Posts: 130
I have a 300E with 135kms on it that i just purchased not too long ago.I dont drive it too often in winter but took it out the other day and it seemed to me that it slipped and the rpm jumped to 4000 and it was going nowhere.This only happened twice when its not warmed up more than 10 minutes and never repeats itself.
The vehicle has been regularly serviced accourding to the books and is in mint shape.Any suggestions?
I did change a radiator a couple of months ago when the neck cracked ..could i have done something wrong ???
Thanks for the input.I know it needs a O2 sensor as the light comes on intermittently and the cover behind the battery seems to be missing.

[This message has been edited by AV (edited 02-03-2000).]

[This message has been edited by AV (edited 05-31-2000).]
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2000, 01:20 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: Fl
Posts: 140
how's the trains oil level, I had a similar problem and I fixed it by changing the regulator on the side of the transmition. I don't remember the exact name. I remember the car used to smoke when driven on the highway and then let go of the gas and then accelerate again. This was because the engine would suck the oil thrugh the bad regulator. It would also do the same thing you discribe but it would only slip a bit and then catch on.

good luck

------------------
86' 300E
92' 190E 2.6
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2000, 07:57 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Vacuum modulator is hanging up. Change it. If you had the radiator changed, make sure the oil lines from the trans to the radiator are not leaking. (On the left side of the rad looking at it from the front of the car, check with the engine running.)O2 sensor not in the loop re tranny shifting. Good luck

------------------
Jeff L
1987 300e
1989 300e
1987 BMW 325
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2000, 09:55 PM
AV AV is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: Toronto,Ontario
Posts: 130
Jeff,could you please let me have some details on this repair and what would it cost or should cost for this job.(re tranny vacuum modulator 1988 MB 300e..137.000km.)
Thanks in advance.

Anil Velji
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2000, 10:14 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I would have this checked. It could be the problem, but so could anything else...

The labor and adjustment should be less than 2 hours IF this turns out to be the problem.

------------------
Benzmac:
Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2000, 12:47 AM
AV AV is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: Toronto,Ontario
Posts: 130
Benzmac,i had this car in the local MB dealership and they did the transmission service and the tech did a road test and said all was ok.
I am not sure what to do next please help.
The problem only arises when i start the car and drive when its fairly cool and it shows up about 1-2 km away from my house and then nothing ever happens thereafter.
Your input will be appreciated.How to test etc.if this is the problem??

Thanks in advance.

[This message has been edited by AV (edited 05-31-2000).]
Reply With Quote
  #7  
Old 06-01-2000, 08:34 PM
AV AV is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: Toronto,Ontario
Posts: 130
Benzmac please advise!Thanks
Reply With Quote
  #8  
Old 06-02-2000, 08:48 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
AV, you need to go back to the dealer and get the service manager to go for a ride with you. You need to replicate the problem for the tech. If it's flairing between shifts, is it just 2nd to 3rd or 3rd to 4th. There are a number of things that could be causing this. If the dealer said all was well and it isn't, drive with a light foot back to the dealer and show them what you are describing. This could also be a sticking pressure regulator valve. Bottom line, the tech who worked on it has to see the problem to get a better idea what the cause actually is...

------------------
Jeff L
1987 300e
1989 300e
1987 BMW 325

[This message has been edited by jeffsr (edited 06-02-2000).]
Reply With Quote
  #9  
Old 06-03-2000, 10:32 AM
AV AV is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: Toronto,Ontario
Posts: 130
Thanks Jeff
I appreciate your advise but its really impossible to replicate this as it only happens only sometimes and doesnot repeat itself ever again the same day.

However i will attempt to do it.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300E transmission question MB fan 2 Tech Help 11 12-08-2003 11:29 PM
1987 model 300E transmission service Marvin Smith Tech Help 5 04-10-2002 08:40 PM
1988 300E transmission and front end questions. Larry Tech Help 2 08-04-1999 12:33 AM
300E transmission installation Larry Tech Help 1 06-29-1999 10:42 PM
300E transmission Larry Tech Help 3 06-07-1999 11:44 PM



All times are GMT -4. The time now is 06:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page