Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2003, 06:18 AM
Registered User
Join Date: Oct 2003
Location: Milton Keynes, ENGLAND
Posts: 20
Angry M102 4-cyl E230 ('87) COLD START PROBLEM

I have the 2.3 4-cylinder engine with single point injection. When I crank it up first time in the morning, it starts, and dies . Crank again - same, after about four tries, it starts and runs lumpy (mustn't touch the throttle pedal!) - after about 20 seconds - it runs fine . All the while the 'ECONOMY' needle is swinging from left to right (into the red) like a pendulum!

After this everytime I crank up, it starts like a dream - until it gets down to 'cold' starting temperature again. Is there a sensor that could be down or what should I check??

Muchos Gracias!
1987 230TE (W124/M102) RH Drive 4-speed auto, 7 seater.
Some days you are the bug; some days you are the windshield
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page