Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2000, 08:22 PM
Posts: n/a
This is a new one for my 190E. Driiving along with the ac on..thumbwheel rotated to "min" everything is fine and then all of a ac! Turn off the ac button...set to vent and it blows air (that rules out the blower motor I guess). Wait a couple of minutes...hit the ac button and all is well again. I did notice that the air didn't seem to be quite as cold as before. FYI- Just (last week) had a new condensor-fan clutch-dryer installed....and re-charged with freon. Anybody had a similar problem? Since I'm driving from Tucson over to California having my ac working is a big deal!

Dave Browning
89 190 E. 2.6
Reply With Quote
Old 06-30-2000, 01:29 AM
Registered User
Join Date: Apr 2000
Posts: 412
Hey Dave, sounds a little like my 1990 190E 2.6. My a/c used to work perfectly now who knows what you'll get when you push a button on the climate control system. I can usually get heat any time I want but the a/c is a little tempermental. I have found that the a/c comes on and blows cold air out the center ducts but the side ducts will sometime blow hot air with the a/c on. If I switch it off for a few seconds and turn it back on it works as it is supposed to. I know my aspirator (that sucks air into the temperture sensor next to the sun roof switch) is not working. That may be the cause. But you know how it goes I will fix it when I have the time. Hope it helps. Good luck.

Jerry M. Wallace,
Reply With Quote
Old 06-30-2000, 10:45 PM
Registered User
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
You may possibly be overcharged with r-12. Gets hot pressure goes up, trips out the compressor, you fiddle with the buttons giving it time to cool down. and repeat the cycle. I would have a high index of suspicion about this since you recently had major work done on the system. Have the pressures checked with a reasonable heat load and I'll bet the low side will be above spec.

Jeff Lawrence
1987 300e
1989 300e
1987 BMW 325
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E 16v vs. 190E 2.6 Sportline Question ke6dcj Performance Paddock 6 09-03-2004 04:20 PM
Quick question for 190e 2.6 owners.... Chamorro Tech Help 17 08-05-2004 11:36 AM
Need help: 1987 190E 8V A/C system problem jeff-abalone Tech Help 3 07-02-2004 08:58 PM
A/C fan / settings question for W126 '84 300SD bodyart27 Diesel Discussion 8 06-12-2003 04:02 PM
89 190E 2.6 A/C bracket - Can't get it off! mplafleur Tech Help 2 09-23-2001 03:10 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:27 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page