Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-20-2004, 11:37 PM
dpw
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy Dead Climate Control: 190e

Hey,

I have an 88 190e 2.3 with a climate control issue. When I first start the car the heater, a/c, defrost, etc... all work fine for about 15 seconds and then the system dies, until the car is restarted when it will work...again for 10 seconds.

When the heat is working and the car is warm, the heat still blows cold. I have checked the ignition switch, fusible link, and the vaccum lines near the blower (under the cowl) all to no avail.

Any help/suggestions would be greatly appriciated.

Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2004, 11:03 AM
Mercedes Maniac's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Colorado
Posts: 32
Do a forum search on the subject, and trouble shoot further. There is a ton of information available in the archives.
__________________
'87 190E 2.3-16
Heated Seats, Graphite Dash,
Delsing shift bushings
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2004, 08:30 PM
dpw
Guest
 
Posts: n/a
I did a very comprehensive search but could find nothing with this exact symptom...any ideas???
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2004, 08:41 PM
euronatura's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Guatemala, Central America
Posts: 375
Are you sure that you have no vacuum leaks and that the ignition switch is good? At first thought I would think that the ignition switch could be acting up?

I do not know if this would give you systems like this but have you checked teh Klima Relay? Pull it out and open it up and see if there are any cracks or not in the soldered conections? Also, I do not know if it is realated but what about the interior ambient temperature sensor? Is the intake clean, is the sensor good?

Iggy

P.S. I am not an expert, I just ahve gone through all of this before on my car.

Also have you checked to see if the push button control box in teh consul is good?
__________________
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

2006 - Suzuki Gran Vitara (2.0 L fully equipped) Like this car so far except for trying to put on the seatbelt.
1988 - 190e - 2.3L - 172K miles (It now belongs to the exwife)
1999 - Chevy Blazer LS Fully Equiped - killed it June 2006
2001 - Honda Civic EX - 68K miles (sold June 2004)
1963 - 220S - Dual Carb 6 cyl. (sold)
1994 - Yamaha WaveRaider (fun to ride)
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2004, 10:15 AM
Mercedes Maniac's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Colorado
Posts: 32
I also am no expert at this system.

Here is a Programa site page. Programa is a premier rebuilder of import electronics, you will find some of their products in Fastlane. Find your Climate Control P/N and download technical troubleshooting info.

http://www.programainc.com/?go=technical_support&v=3

Vacuum is very important in this system. The Auxilary Coolant Pump should be disconnected or fused, if it over draws current it will take out the Climate Control.

__________________
'87 190E 2.3-16
Heated Seats, Graphite Dash,
Delsing shift bushings
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page