Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-19-2000, 12:15 AM
Stan Rodbell
Guest
 
Posts: n/a
I have a '91 350SDL. Occaisionally the ABS light comes on and I feel a load put on the engine. I assume it's the ABS pump that is the load. The weird thing is that the tach quits and also if the A/C is on, the A/C clutch kicks out. When this happens it usually happens for quite a long time -minutes rather than seconds although sometimes it is only a second or two.
The threads say to check the sensor, the harness connections to the ABS unit and the relay. The only thing I can find is the ABS unit with the electric motor and the brake lines going in and out. Is there another ABS unit? Also where is the sensor? (I used to have an '82 240D and had the Haynes manual. Is there a manual for this car?) Or a CD?

------------------
Stan Rodbell
91 350SDl
83 240D
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2000, 09:06 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Sounds like the over-voltage relay is taking a nap every once in a while. It is the power supply for the computers that operate these items.

------------------
MERCEDES BENZ MASTER GUILD TECHNICIAN (6 TIMES)
ASE MASTER TECHNICIAN
27 YEARS DEALER M.B. Shopforeman
190E 2.3 ITS RACECAR
1986 190E 16V
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2000, 04:18 PM
Stan Rodbell
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the reply. Is the over voltage relay a job for a do it yourselfer? Where is the relay?
quote:
Originally posted by M.B.DOC:
Sounds like the over-voltage relay is taking a nap every once in a while. It is the power supply for the computers that operate these items.





------------------
Stan Rodbell
91 350SDl
83 240D
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running list of failures during 3 years of ownership Q ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 33 01-22-2006 09:13 AM
Very odd problem... harv190 Tech Help 3 11-06-2003 07:52 AM
Electrical Problem? 87300SDLTurbo Tech Help 0 10-23-2002 03:29 AM
Igniton switch or Relay Problem cmusante Tech Help 1 10-07-2002 07:00 PM
Paying Labor Cost to look for problem!!!! Aija Tech Help 4 07-20-2002 10:13 AM



All times are GMT -4. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page