Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-20-2000, 04:23 PM
jc300e's Avatar
Registered User
Join Date: May 2000
Location: Location: Norcross, GA
Posts: 119
Please provide me your input on the following:
I found a memo from "another" MB message site that listed a few cons withrespect to the 119 engine.

1:- "the B-2 piston is an issue on these cars." What does this mean ? What are symptoms of piston problems.

2:- Engine Rattle at startup... (I experience this with my 400E) The article states that two things can cause:
a: defectove oil filter housing check valve.
b: Canshaft oil tubes (possible bulletin concerning this issue)
..are these big deals ?? time and $$

Your expert opinions are appreciated !
Reply With Quote
Old 08-20-2000, 06:54 PM
Registered User
Join Date: Jul 2000
Location: Toronto, CANADA
Posts: 1,193
I'm pretty sure the B2 piston is in the transmision. In earlier models it was a problem, but was easy to fix. Should have been cleared up by time the 400E came out.

Jason Priest
1986 420SEL
Reply With Quote
Old 08-20-2000, 07:09 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
The B2 piston is in the trans & if you have delayed or double engaugement in drive then it is the problem. The rattle on start-up is caused by timing chain tensioner bleeding down. Replace it if you are hearing any rattle on start-up.
Reply With Quote
Old 08-21-2000, 04:55 PM
jc300e's Avatar
Registered User
Join Date: May 2000
Location: Location: Norcross, GA
Posts: 119
Thanks for the info....No noticable transmission problem...

I will have the tensioner examined when I have my next service.

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Engine Dead???? Breckman99 Diesel Discussion 17 05-09-2005 11:26 PM
W140 with 119 engine difficult to start everlyne Tech Help 2 01-08-2005 10:21 PM
400e: Engine Rebuild or Used engine 90free400e Tech Help 8 09-30-2004 07:15 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page