Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2000, 12:38 PM
Registered User
Join Date: Dec 1999
Location: Austin, Texas
Posts: 45
Hello Group,
Well....My climate control started out with a minor problem, not blowing air from the floor vents on heat..Well....Yesterday, was our first cool day..I pull out of the parking garage at work and decided to fiddle with the climate control. I pushed the "off" switch, then pushed the "econ" mode. No fan. I waited....No fan....Turned the dial toward cool, and when the thermostat made the familiar "click" the fan came on high..Tried it again and it did the same thing. This morning it was 46 degrees and it didn't come on at all..Now prior to this, the "cold engine delay" did not work. In the heat mode the fan would come blasting on as soon as the car started. This morning was nothing, not even when turning the dial from heat to cool..Now if I push the "defrost" button I get full fan..Is this the failure of the pushbutton thing in the dash? My car is a 1984 300SD.....Another
wierd thing, everyone on here says the inside temp sensor is on the
dash..Mine is on the ceiling above the rear view mirror...Thanks for any
direction anyone can help with...My prior car was the 79 300SD so I had to
learn the hard way on that one!
John. Austin TX..
PS, how much $$ is the pushbutton part if that is the problem??? Thanks

Reply With Quote
Old 09-26-2000, 01:52 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Defrost means full heat & blower! The cold engine lock-out for blower should work in the heat mode only. If the temp wheel is "locked" into the min setting the blower should come on no matter what temp the engine is at.
Reply With Quote
Old 09-27-2000, 12:05 AM
fz500sel's Avatar
Happy now in paradise!
Join Date: Nov 1999
Location: Venice, FL - "sharktooth capital of the world"
Posts: 712
where is the inside temp sensor located in my '85 300D?

84 500SEL EURO 87K
85 300D 267K (and still goin' strong)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need non-working climate control, temperature and cruise control modules mplafleur Tech Help 1 03-18-2007 06:24 PM
Climate control problems mnoll4060 Tech Help 7 10-05-2004 12:57 AM
Climate Control in 420SEL flips from cold to hot William Tech Help 1 08-15-2003 06:17 AM
380SL climate control problem mike380 Tech Help 2 04-14-2003 01:33 AM
Climate Control awfrance Tech Help 3 03-04-2003 09:10 AM

All times are GMT -4. The time now is 12:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page