Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 03-30-2021, 12:30 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 164
I am waiting for OVP today ...and if not good I will drive down to you..Car is not registered so I would have to bring back up here amd try it.

Reply With Quote
  #32  
Old 03-30-2021, 12:37 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 164
Is there any way to test the egas module?
Reply With Quote
  #33  
Old 03-31-2021, 04:13 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 164
Installed the new OVP relay...and nothing...same surging up and down....and now will not shut off...holy cow
Reply With Quote
  #34  
Old 03-31-2021, 07:34 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 164
David hendy..can you pm me your number to set.up a time to.come down for the egas module
Reply With Quote
  #35  
Old 03-31-2021, 09:20 PM
RobertFini's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Millville, NJ
Posts: 249
When my '94 E320 was having a serious problem maintaining a steady idle, it turned out to be a massive vacuum leak through a hole in the intake manifold.
__________________
Rob Fini

'07 E350T 4MATIC, 223k (wife's)
'06 E320CDI, 229k
'05 T1N Sprinter 2500/Pleasure-Way Plateau TS, 60k
'97 C36AMG, 280k (son's)
'94 E320T, 249k
'93 190E Sportline LE, 168k (daughter's)
'84 190E-2.3/5spd (Stage Rally Racer)
'66 230 W110 Sedan (Barn Find, Vintage Racer build in progress)
Reply With Quote
  #36  
Old 04-07-2021, 06:13 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 164
I installed the rebuilt throttle body and thanks to David Hendy for the purge valve, reasonance valve, and MAF. The surging is gone .....but at the park position its at 1000rpm and at the drive position drops to normal 600 to 650 rpm...I swaped out the egas module as well. When i remove the linkage from the throttle body it idles normal at park and drive position. What to do next???
Reply With Quote
  #37  
Old 04-08-2021, 10:38 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2020
Location: Towson, MD
Posts: 302
I too suspect a vacuum leak.
Reply With Quote
  #38  
Old 04-08-2021, 03:36 PM
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 164
Smile

Mystery solved, the throttle body gasket was no good. Changed it with a new one and car runs great.
I guess vacuum leak right at the throttle body.
Reply With Quote
  #39  
Old 04-08-2021, 05:21 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2020
Location: Towson, MD
Posts: 302
Hurray!!!!

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page