Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-27-2000, 07:23 PM
Rkc
Guest
 
Posts: n/a
After following all paths
(1.electrical tune up,(wires, plugs cap, rotor, etc)
2.compression check,(fine)
3. Cat and pre-cat removal to check for clog,(not clogged)
Car still runs rough, seems rich, sluggish but will get up to 90(yesterday on a 150 mile trip).Runs super smooth at high speed, but no power. 1st thing this morning on the way to the muffler shop it seemed to have a little better acceleration for about 2 minutes until the enging got warm, then sluggish again, I just knew it would be the pre cat stopped up. Shop removed everything and drove down the road. Loud as heck but no improvement!!! When plugs were removed for compression test they were smutty black, all about the same. Fuel problem I guess but I dont know what to do next.What kind of diagnostic machine will it take to tell me whats going on? Will I have to go to MB dealer or can an independnt shop to help? I will try anything now!! Any help would be appreciated. Thanks for a great site!!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-27-2000, 09:02 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 638
Sounds to me like your fuel distributor is not working properly or you have a severely restricted intake for some reason.

quote:
Originally posted by Rkc:
After following all paths
(1.electrical tune up,(wires, plugs cap, rotor, etc)
2.compression check,(fine)
3. Cat and pre-cat removal to check for clog,(not clogged)
Car still runs rough, seems rich, sluggish but will get up to 90(yesterday on a 150 mile trip).Runs super smooth at high speed, but no power. 1st thing this morning on the way to the muffler shop it seemed to have a little better acceleration for about 2 minutes until the enging got warm, then sluggish again, I just knew it would be the pre cat stopped up. Shop removed everything and drove down the road. Loud as heck but no improvement!!! When plugs were removed for compression test they were smutty black, all about the same. Fuel problem I guess but I dont know what to do next.What kind of diagnostic machine will it take to tell me whats going on? Will I have to go to MB dealer or can an independnt shop to help? I will try anything now!! Any help would be appreciated. Thanks for a great site!!!!



Reply With Quote
  #3  
Old 10-27-2000, 09:52 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Your problem sounds like a lambda failure. Locate your frequency valve and see if it is buzzing. A dead frequency valve mostly only causes a lack of power. Usually a OVP problem.

------------------
Steve Brotherton
Owner 24 bay BSC
Bosch Master, ASE master L1
26 years MB technician
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
450 SEL and 380 SE Need New Homes jim16671836 Mercedes Cars For Sale 0 06-23-2003 10:47 PM
83 380 SEL Brake problems, Help acha3 Tech Help 5 10-29-2002 09:22 PM
Hard starting 82 380 SEL Burgenlander Tech Help 2 08-26-2002 09:04 PM
380 SEL shaking and choking BenzOnline Off-Topic Discussion 8 05-31-2002 11:14 PM
Looking at '83 380 SEL W/ 276k on it--any known problems or opinions? zachv Tech Help 1 10-02-2001 05:51 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page