Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2000, 10:01 AM
Mr. BILL's Avatar
Ghoulardi Rules!
Join Date: Aug 2000
Location: Austin, TX
Posts: 576
My '90 300SE had a slight miss at idle. I replaced plugs,air filter, no change. I found the coil wire touching the intake manifold and it had a heat mark on it. I took a wire tie and corrected this.

That seems to have taken care of the problem. I saw a post recently of someone asking the same question. I can't find that post, but maybe he will see this and give it a try.


90 300SE
85 300D
84 300SD (sold)
Reply With Quote
Old 11-01-2000, 10:32 AM
Oliverp's Avatar
Registered User
Join Date: Aug 2000
Location: Toronto, Canada
Posts: 436
I had this problem and I still get it sometimes, thanks for the info!!
As a complete novice, how would I locate these wires?
Thanks, and sorry for being stupid!!

Reply With Quote
Old 11-01-2000, 04:28 PM
Mr. BILL's Avatar
Ghoulardi Rules!
Join Date: Aug 2000
Location: Austin, TX
Posts: 576
The coil wire runs from a little black plastic cover about as big as your fist located near the right (drivers) wheel well. The wire, (look at your plug wires coming out of the valve cover for size and color), runs to the distributor (that black cover at the front of the valve cover). Trace the wire and see if it's touching anything really hot.

yhis may or may not have any effect.


[This message has been edited by Mr. BILL (edited 11-01-2000).]
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E320 Rough Idle / Egr Problem earossi Tech Help 13 09-22-2003 09:14 AM
74 450SLC rough idle solved! deaconblues Tech Help 3 09-15-2003 12:23 AM
Sudden rough idle??? Something to check - 560SEL MikeTangas Tech Help 2 08-18-2002 11:10 PM
Rough Idle / Trans Modulator? awfrance Tech Help 5 07-08-2002 02:19 PM
'91 190E 2.3 rough, low idle - fixed sbourg Tech Help 0 08-19-2001 01:17 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page