Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2000, 07:16 PM
dtanesq's Avatar
Registered User
Join Date: Oct 2000
Location: Northern California/Western Washington
Posts: 386
Have any of you 300E owners out there had a temperamental alarm? About one out of every 10 times I unlock the driver's side door and pull on the door handle, the alarm goes off. I've learned to quickly relock and unlock to shut off the alarm.

What could be causing this?

1986 300E - "Liesl"
1978 300D - "Gunther"
Reply With Quote
Old 11-02-2000, 08:14 PM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
its probobly your lock see if it dose it by unlocking the passenger side. until you get it fixed you can disconnect the horn. 2 minuite job with a screw driver.
good luck,

87 300E

87 420SEL
Reply With Quote
Old 11-03-2000, 12:29 AM
dtanesq's Avatar
Registered User
Join Date: Oct 2000
Location: Northern California/Western Washington
Posts: 386

Thanks for the reply. I'll try your suggestion. It never happens when I open the trunk first.

1986 300E - "Liesl"
1978 300D - "Gunther"
Reply With Quote
Old 11-03-2000, 07:33 AM
Posts: n/a
I too have had this problem with my 300E. What I found worked (and I have no idea why) was that I have two different keys onw ith a red dot and one without (i think this is the valet key?). I found that if i locked the door with the valet key and unlocked the door with the regular key the alarm wouldnt go off. Otherwise the alarm would go off sporadically. Eventually I just disconnected the alarm.

Probably doesn't help you much...however it's probably good to know you aren't the only one!


1986 300E 164K Miles
Smoke Silver
Brabus Body Kit
35%/20% Tint
Pioneer and PPI Audio
Reply With Quote
Old 11-03-2000, 01:29 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
I had the same problem. I tried cleaning the look, lubricating, etc, etc. I ended up changing the lock with a new one from MB. It took about 1-2 weeks to arrive. It comes with a new key (will fit the rest of your locks) and the lock for around $200. I figured it was either that, or buying an aftermarket keyless entry alarm for more than $200. I decided to keep it stock.
No more problems...

'86 300E

[This message has been edited by J.HIDALGO (edited 11-03-2000).]
Reply With Quote
Old 11-03-2000, 02:20 PM
Crowe's Avatar
Benz Enthusiast
Join Date: Apr 2000
Location: Atlanta, GA
Posts: 366
I have a similar problem with my "88 300E. My alarm will go off if the car is locked and I open the trunk first (with the key). No problem if I open the doors first. Any ideas?


<LI> 1988 300E Black Pearl Metallic
<LI> light Gray interior
<LI> MBCA Member
Reply With Quote
Old 11-03-2000, 03:40 PM
Ashman's Avatar
Service Advisor
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
My dad's 94 sl 600 has similar issues, but when he took it to the dealer, they tested it and couldn't find any problems, but we know there is one as if he lockes the car the trunk wont lock unless he uses the key, and if he unlocks the car without unlocking the trunk with the key as well it will go off. Dealer checked it twice and found no problems but it just doesn't work right.

He's taking it back to them yet again to have it checked again. I told him it seems like the trunk lock has a vaccum leak, as it doesnt lock witht he rest of the car, but the dealer says its fine..

Seems strange, definately a sign of car mechanic syndrome. ya know something is wrong, but the mechanic can't find anything worng, but the moment ya leave it starts showing the problem. and when ya take it back it works as it should... hehe


'92 300CE
Metallic Black (Blue Flaked) on Parchment
Clear Corners
94-95 Tail-Lights
Black Grille Insert
78.5k Miles

Future Upgrades:
Sportline Suspension
17" AMG Monoblocks or EVO II's
Euro Headlights
Performance Chip
AMG Exhaust

Click here to Go To My 300CE Page
Reply With Quote
Old 11-03-2000, 05:41 PM
Registered User
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
If this behavior only occurs when you use the driver's door lock cylinder, then you probably have a bad microswitch in that lock. You can either have the cylinder replaced, or you can disable the alarm system. It's your call. BTW, if you only disconnect the horn, the lights will still be flashing..

Jeff Lawrence
1989 300e
2000 Dodge Grand Caravan SE

[This message has been edited by jeffsr (edited 11-03-2000).]
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
remote entry won't arm alarm 92 300E Uncle Acky Car Audio and Multimedia 11 02-22-2008 01:38 PM
Any help with an Audi alarm?? JustinMorrison Tech Help 2 01-13-2005 07:57 PM
Alarm for 92 300E CuCullin Tech Help 6 07-08-2003 04:59 AM
How do I disconnect the alarm on my 300E? arias Tech Help 5 02-29-2000 06:13 PM
Alarm in 88 300E kombmh Tech Help 3 06-15-1999 09:28 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page