Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-01-2005, 11:00 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 17
560SEL Won't Start

After driving the car around yesterday having it working perfectly, I awake this morning ready to go to work only to find my car wont start.

I unlocked the doors get in the car, shove the key in the ignition and turn, i hear a UMPH and see some of the gages move a bit but the car doesn't do anything else. All the indicator lights go on and I can hear the speakers turn on.

I didn't have any time to pop the hood and check things out as I had to be driven to work right away.

I have no idea what the problem is> :x

Any help is greatly appreciated.

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-01-2005, 12:26 PM
2002 E320 4matic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 15
dead battery

Sounds like a dead battery to me. Your alternator could not have been charging the electric system enough and drained the battery when you drove it around the other day. Today, dead battery no start.
Check your belts for looseness.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2005, 12:32 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by farghenbenzer
Sounds like a dead battery to me. Your alternator could not have been charging the electric system enough and drained the battery when you drove it around the other day. Today, dead battery no start.
Check your belts for looseness.
A couple days ago my radio died and ever since then I think its been drawing power from the battery. It was my mistake because I never disconnected the radio completely.

When i turned off the car I could still hear the speakers making static and the faceplate LCD still displayed a bunch of junk.

So I just need a jump, and to disconnect the radio?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2005, 12:35 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: SoCal
Posts: 1,303
DOESN'T sound like a dead battery to me - if it were, you'd have no lights or gauges while trying to start. Wiggle the shift lever - or try to start in neutral if your car allows that. Common cause is the shift interlock switch having bad contact or not actuating due to misalignment or wear of the shift linkage.

Steve
__________________
'91 MB 190E 2.3
'08 RAV4 Ltd 3.5
'83 Lazy Daze m'home 5.7
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2005, 12:38 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: SoCal
Posts: 1,303
Whoops - crossed posts here! Best then to check the battery voltage before jump-starting. If the voltage drops significantly trying to start, then jumping should get it started.

Steve
__________________
'91 MB 190E 2.3
'08 RAV4 Ltd 3.5
'83 Lazy Daze m'home 5.7
Reply With Quote
  #6  
Old 07-01-2005, 04:22 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 259
symptom sounds like a drained battery....but, the cause of a drained battery could be a lot of things, which you need to troubleshoot....

I have read that you could blow a fuse in the OV relay when jumping the car.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-02-2005, 01:10 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 17
I tried jumping the battery today but it didn't work. I hear a buzzing noise coming out of the engine but nothing cranks turns or pulls. Just the buzzing noise and then nothing. Everything is extremely slow in the car. Windows, sunroof, antenea, all operate extremely slowly. Whenever any electrical system is used(for instance pushing the power window button) the speedo jumps and depending on how long i hold it it can jump anywhere to 20mph to 60mph.

Help :x
Reply With Quote
  #8  
Old 07-02-2005, 06:35 AM
Johnhef's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Frederick, Md
Posts: 4,540
youre battery might be toast. try swapping it with another, then check and clean all your ground cables.
__________________


1980 500SE/AMG Euro
1981 500SEL Euro
1982 380SEL
1983 300TD
1983 500SEC/AMG Euro
1984 500SEC
1984 300TD Euro
1986 190E 2.3-16
1986 190E 2.3
1987 300D
1997 C36 AMG
2003 C320T 4matic

past: 1969 280SE 4.5 | 1978 240D | 1978 300D | 1981 300SD | 1981 300SD | 1982 300CD | 1983 300CD | 1983 300SD | 1983 380SEC | 1984 300D | 1984 300D | 1984 300TD | 1984 500SEL | 1984 300SD | 1985 300D | 1986 300E | 1986 560SEL | 1986 560SEL/Carat | 1987 560SEC | 1991 300D 2.5 | 2006 R350
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2005, 04:28 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 17
Called AAA and they were able to jump start my car with a jumper pack. Promptly went to pep boys and picked one up myself.

Took the radio out and unhooked all the connections and reconnected them, after fiddling with the buttons, the radio works perfectly again.

Thanks for all your help!

Last edited by pathogen; 07-02-2005 at 04:34 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to begin ? Car doesn't start (doesn't turn over) renyf1 Tech Help 23 06-22-2004 11:29 AM
Please help me start a non-starting 240D. ericnguyen Diesel Discussion 4 05-15-2003 09:58 AM
What may be wrong if a 1981 Mercedes 240D can only start when doing a push start? ericnguyen Diesel Discussion 5 03-26-2003 10:40 AM
1991 420SEL - beginning of a cold start problem DieselGuy Tech Help 1 07-30-2001 03:56 AM
87 560SEL hard start and front end noise Tim Mabry Tech Help 3 06-16-2000 11:51 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page