Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-26-2005, 01:04 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9
92 400E Blower Motor Problems???

My blower motor stopped working so I pulled off all the stuff they stack on top of it. When I got it out it didn't work, so I dug further and found the regulator. Checking the voltage to it, there was. While all was out of the car, I connected the controller to the blower motor and turned on the ignition, set the temp wheel far from what the outside temp was and put the fan on auto. The Blower motor ran at slow speed. Set the switch on manual and the blower went to hight speed. All seemed well. Put the regulator back and clipped the motor in its cradle above it and again went to the switches. Now it didn't work.

Is there anything that would make the regulator work while out of the car but not when installed correctly. I say that because both screws were in and the two wires for the blower went under the clamp wire just as they came off.

Thanks for any and all help.

Reply With Quote
  #2  
Old 07-26-2005, 02:42 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Tulsa
Posts: 304
Try giving the blower motor a spin with your hand while it is clipped in to the mount. I'm betting the motor will start to spin or work after you give it a little help to start.

When mine was out, I used a few drops of tranmission fluid on the bushings on the shaft on both sides of motor, just under the blower fins.

Check to make sure the motor brushes aren't worn or have "gunk" caked on.
__________________
Russell McMahon
Tulsa, OK

2001 CLK 320
1992 400se
1993 400e
2000 320ML
Reply With Quote
  #3  
Old 07-31-2005, 09:13 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9
Thanks Russell, I will try that.

Thos43

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 S500V W140 HVAC BLOWER & BLOWER REGULATOR dbs600 Tech Help 5 07-08-2005 11:21 PM
1994 ME/BE Blower problem bobsdynamic Tech Help 3 06-30-2005 05:47 PM
Replacing Blower Motor in a 420 SEL Cigar Havana Tech Help 1 06-17-2005 12:07 AM
Does 93 400e have Blower Motor with or without Dust Filter rsmcmahon Tech Help 1 03-21-2005 08:47 PM
92 400E Noisy Blower Fan ?? RM92400E Tech Help 7 02-25-2002 09:09 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page