Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-16-2001, 05:48 PM
topcow
Guest
 
Posts: n/a
I have recently purchased a Mercedes Benz 190E 2.3L 1987 Automatic.
I am a teenager I have had this car for 2 months. The problem is I was going up a hill and the stop sign to get out of the neighborhood is on tp of the hill. SO when I let off the brakes and pressed the gas to turn onto the main street.. the car felt like I was running over something. THe car then felt like it was in reverse.. I heard no popping sound or anything.. My tires didn't run over anything it just felt that way. Well now Drive does not work... feels like its in neutral. However reverse works.. it has full power like it did before it has not gotten weaker. Could this problem be related to the torque convertor by any chance or is the transmission gone or modulator? I have never had trouble with this car nor did it give any signs of transmisssion wear till this episode. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2001, 07:03 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
looks like your Trans B2 brake band is broken you need rebuilt your Trans,for 14 years old trans is about time.
__________________
MB STARS Master Guild Technician,17 years MB tech
14 years independent shop owner
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2001, 12:15 PM
topcow
Guest
 
Posts: n/a
Any other inputs? Or is rebuilding transmission my only option... or is that the only thing i could check in order to tell if it is actually the transmission or not? Please input is really needed.. I am VERY low on cash and might end up having to sell it as is if I can't fix it soon.. THANKS!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2001, 11:51 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Other option is look for used one....!
__________________
MB STARS Master Guild Technician,17 years MB tech
14 years independent shop owner
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 190E 2.3L Cabin not hot enough in cold weather cpapp Tech Help 2 01-15-2004 09:51 AM
rough idle in drive 190E billwach Tech Help 11 12-16-2002 04:54 PM
1984 190e 2.3l Pilotx1 Performance Paddock 0 10-07-2002 02:54 AM
190E 2.3L 8v and 16V oil filter same? JohnEspeed Tech Help 2 01-04-2002 05:57 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page