Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2001, 09:30 PM
Posts: n/a
Out of the blue two days ago I cranked on my ever dependable 420 SEL and the idle immediately raced and wouldn't stop racing. The yellow ABS warning light also came on and stayed on. If you wait long enough (two minutes or so) it will finally slow down to normal---or put it in gear and it wll return to normal idle, but only after burning rubber and jerking the trans big time when it engages at that high speed. It does it every time, whether warmed up or cold. Sounds like computer stuff or electronics at the least which leaves me out in the home repair department. Any suggestions would be much appreciated. Bear in mind that I live far from a MB dealer. Thanks in advance,
Rob Hudson
Reply With Quote
Old 04-23-2001, 12:11 AM
Aaron's Avatar
Join Date: Aug 1999
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 1,935
It's your OVP

Change your overvoltage protection relay. That's the cause.
Reply With Quote
Old 04-23-2001, 10:30 PM
Posts: n/a
Thanks very much Aaron---I made an appointment with an independent MB mechanic to do what you suggested. He said he agreed with your diagnosis completely. We'll find out Wednesday. This forum is truly a great thing. I wonder how MB owners managed without this and the net in the stone age.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C220 stumbling idle when starting tryfunke Tech Help 3 09-09-2012 02:28 PM
No fast idle Berolina Tech Help 0 05-28-2002 07:13 PM
intermittent fast idle getting worse Marc Tech Help 11 05-12-2002 02:36 PM
No fast idle on cold start 380SL JRJ Tech Help 0 02-16-2002 09:27 PM
Fast Idle Antilock light on jcciem Tech Help 3 09-04-2001 08:18 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page