Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2001, 09:36 AM
aldedmon's Avatar
Senior Member
Join Date: Mar 2001
Location: Houston
Posts: 808
I recently changed out the Wires,Rotors and Dist.caps on my 92 400e. Its been a week and now when I start it first thing in the AM, it misses and sputters a bit when I take off. After it warms up, its as smooth as silk. I'm gonna do the plugs this weekend,as well as recheck all the connections. Am I missing something?

Reply With Quote
Old 06-01-2001, 11:26 AM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,924

Also check the ECT sensor. If it has drifted (changed value, a common failure mode), then it tells the cars computer to use a too lean mixture when cold. Thus it runs roughly until it warms.

Mine ECT is a four terminal device (black) mounted on the front of the engine. Here's what the manual says for the ECT's temp (deg C) vs resistance. Pull of the top and use an ohmmeter to measure the resistance between adjacent terminals. Readings should be no more than +/-5% from those below. If so replace the sensor.

Temp(C)-Temp(F)---- Ohms
20 -------- 68 ----------- 2500
30 -------- 86 ----------- 1700
40 ---------104 ---------- 1170
50 ---------122 ----------- 830
60 ---------140 ----------- 600
70 ---------158 ----------- 435
80 ---------176 ----------- 325
90 ---------194 ----------- 245
100---------212 ----------- 185
Regards . . . . JimF
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kerry was wrong about the war. boneheaddoctor Open Discussion 8 11-19-2004 02:05 PM
wrong rivetting: how to correct ktlimq Tech Help 1 06-24-2004 08:46 AM
Is it wrong to err higher on ATF, Brake Fluid Spec/Grade? Carrameow Tech Help 1 06-11-2004 02:38 PM
Could I have installed my belt tentioner wrong - help! GregS Tech Help 4 03-28-2004 10:33 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page