Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2001, 01:25 AM
Registered User
Join Date: Mar 2001
Location: Memphis, TN
Posts: 129
Occaionally, the engine on the 560SEC stalls out when driving very slowly and applying the brakes. According to the tach, the idle speed is about 450 RPM which seems very low. There is also a small exhaust leak, would this effect the idle speed?

'57 190SL
'86 560SEC AMG
Reply With Quote
Old 06-22-2001, 08:49 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You should have the idle speed actuator and the overvoltage relay checked. That idle sounds too low.

Also, after repairs, always check the fuel mixture.
Donnie Drummonds
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E320 16 PIN DTC Charts inc. pin 8, pin 14 cdanschwartz Tech Help 42 05-03-2016 11:06 AM
Oil Additives Bill Wood Performance Paddock 6 08-24-2011 10:53 AM
Rust Free 82 300SD in Dallas TX needs new home!!! bodyart27 Diesel Discussion 47 08-07-2004 08:54 AM
Diesel Engine Break-in Mileage Mercedes Man Diesel Discussion 10 03-21-2002 11:57 PM
o2 sensor, engine stalls LEE190E Tech Help 2 06-16-2000 10:35 PM

All times are GMT -4. The time now is 01:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page