Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-04-2001, 09:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 46
I just had a bad overheat yesterday on my 93 400SEL and today I replaced the thermostat which seemed to help the problem, but not the radiator light went out but the oil idiot light wont. I got down underneath and pulled off the connector and wire from the sender and then started it and the light is still on! Is there 2 senders for your oil pressure, one for the guage and one for the light? Or do I need to bring it in so they can reset the code with the computer? Any Ideas? This light got triggered by the overheat.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2001, 10:47 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
To get the light out, there is an oil level sender that is on the block just to the front of the oil filter housing. You have to ground that wire to the block. IF the engine overheated, it probably broke the glass tube inside the oil level sensor that houses the reed switch.

IE< you need to replace the sensor. You will have to remove the sub-oil pan to do this as the sensor is inside there.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Change - Woman versus Man Fisherman Diesel Discussion 33 10-09-2006 09:57 AM
95e300d oil, coolant, temp light gremlin connerm Diesel Discussion 6 10-26-2004 02:30 PM
93' 300E Low Oil Indicator light on....and more pulix Tech Help 14 05-24-2004 11:59 AM
OM603 - oil leak from exhaust port with new head! gsxr Diesel Discussion 27 04-06-2003 04:12 PM



All times are GMT -4. The time now is 11:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page