Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-05-2001, 07:00 PM
bourman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Boise, Id.
Posts: 116
1992 400E (102K) timing chain and tensioner replacement.

snip...
Took it home with a big $800 smile thinking I was good for another 100K.
>
> Next morning, SAME NOISE! Tested the smog pump clutch (unplugged),
> not that... Same symptom, after the car sits a hour or so, start it and it
> sounds like a diesel (sorry "D" fans) for the first second or two until
> the oil pressure jumps to "3" then quiet....
>



continued......

Any other comments?
I still believe he put in the old tensioner, but he said that he pulled off the valve cover and checked the tensoner and found it to be OK.

How do you handle this? The mechanic tells me he replaced the tensoner and chain. I believe him, but he had problems putting the new one in, skipped a tooth on one cam, reinstalled it again. I have the old chain, but failed to collect the old tensioner.

What if the old tensioner is still in there?
What if the new one was bad or he damaged it during install (he did mention that he had to do it twice because he got it in at an angle the first time). This guy is supposed to be good!

Did an oil change too...Not oil change problem like I have heard on the net.

HOW WOULD YOU HANDLE THIS? He want's the car back,
but I fear that he will have it for weeks and start telling me that there are "al" these other things that need replacing (shot-gunning)!

You have to run the car, get it hot and then let it sit over night. You start it and for the first three seconds (until oil pressure goes to 3) it sounds like a jar full of marbles!

HELP APPRECIATED!

Tks
BOBB

  #2  
Old 07-05-2001, 07:09 PM
bourman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Boise, Id.
Posts: 116
Sound bite

I can email anyone the recording of the noise if that will help!

Tks
BOBB
  #3  
Old 08-08-2001, 02:01 PM
bourman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: Boise, Id.
Posts: 116
SEE "Timing Chain Noise Fix" thread for fix and pictures

SEE "Timing Chain Noise Fix" thread for fix and pictures

Timing Chain Noise FIX...
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rust Free 82 300SD in Dallas TX needs new home!!! bodyart27 Diesel Discussion 47 08-07-2004 09:54 AM
Engine broke - would appreciate some advice Mueller Vintage Mercedes 6 12-21-2002 09:29 PM
running a cold engine frosty Tech Help 3 10-25-2002 04:03 AM
400e Engine mount ... help Tom400e Tech Help 3 01-19-2002 05:40 PM
engine startup emilo Tech Help 1 03-16-2001 09:25 AM



All times are GMT -4. The time now is 03:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page