Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2001, 07:47 PM
Registered User
Join Date: Nov 2000
Location: Los Angeles, CA/ Hilo, HI
Posts: 92
Exclamation Crazy Temp gauge on 92 400E

I was wondering if anybody has some previous experience with this.
The temp gauge indicator on my 92 400E just started to behave erratically whenever the coolant temperature goes to about 90-100 degree's. It keeps jumping up and down, goes to 120 then down to between 80 and 100, indicates in the red, yet the aux fans do not come on.
Am I just looking at a temp. sensor failure or is there some thing more going on like a fautly thermostat, aux. fan switch or relay( fans come on when I pull the plug with the engine on, but not running).
I thought I'd ask you guys before I go on a replacement odyssey.
Any help would really be appreciated.
Reply With Quote
Old 08-09-2001, 09:17 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Many times we see the wire harnesses failing on these engines. An easy check is to replace the sensor. It is the on on the front of the upper part of the intake. (1 pin sensor)
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 08-09-2001, 09:24 PM
Registered User
Join Date: Nov 2000
Location: Los Angeles, CA/ Hilo, HI
Posts: 92
Thanks, that's what I thought I'd try first.
I'll follow up in a couple of days to report if that's what it was.
Thanks again,
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C36 temp gauge died, cannot be coaxed BongC36 Tech Help 3 02-29-2004 04:43 PM
88 e300 temp gauge dead,how to test olpos Tech Help 1 01-06-2004 08:20 AM
400E (92) external temp meter emiliot Tech Help 6 01-03-2003 03:35 AM
1987 SDL note the temp gauge! virtualdoc07 Diesel Discussion 2 11-23-2002 11:36 PM
temp. gauge malfunction steve560sl Tech Help 2 03-04-2001 06:29 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page