Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-02-2001, 05:08 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 272
deay shifting into reverse 400E

Hey guys help. My 92 400E has a delay when I shift into reverse and I can hear a slight whistle if Im in the guarage..is there a vacume connected to this action..Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2001, 06:41 PM
MIKE FREEMAN
Guest
 
Posts: n/a
92 AND 93 400E TRANNYS WERE INTENDED TO DELAY GOING INTO REVERSE.
IF THIS DELAY IS INTOLERABLE THERE IS A MOD WHEREBY A CONTROL BALL IS REMOVED AND A POP RIVIT IS INSTALLED INTO IT'S BORE(THATS RIGHT I SAID A POP RIVIT IN YOUR TRANS)
OBTAIN A COPY OF REPAIR INSTRUCTIONS #27-400 AND 27-430 FOR DETAILS
MF
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2001, 08:45 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 272
Thanks for the information Mike. I think I'll leave the pop rivet in the box and be thankful for the extra moment to be sure I'm not leaving tire marks on any unsuspecting pedestrians .

Brian
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2001, 11:03 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
I have the whisteling in REVERSE also.
My car sometimes delays going into reverse, and it sometimes only partially engages until I push the gas, then it jerks into gear.
I asked a question on this once... and it's nothing too major I don't think.
But I am curious what that whistling sound in R is also!
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
  #5  
Old 11-04-2001, 09:02 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 272
Good morning David. I have the clunk if I try to use the gas before it goes into gear. No real problem to wait I guess. Take care.
Brian
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shifting Delay in Reverse Gear slai1112 Tech Help 6 06-19-2009 06:24 PM
190E 2.5-16V Transmission not shifting into reverse an hard into first. BENZ TEK Performance Paddock 2 11-24-2004 08:36 AM
Reverse gone in my 400E amg280 Tech Help 6 05-21-2004 04:13 AM
Grinds when shifting into reverse... acastell Diesel Discussion 8 03-10-2004 11:59 AM
Delay when shifting to reverse in 1994 E420 screedchan Tech Help 3 03-06-2002 05:14 PM



All times are GMT -4. The time now is 07:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page