Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-31-1999, 11:55 PM
gpstein
Guest
 
Posts: n/a
benzmac
i read with interest your reply to nick jamal
about an ac problem with his 86 300 e , and i have some follow up questions.the ac on my 87 300e works great around town,really cold air.it seems like when it goes on the highway
after a while the fan is still going but nothing is coming out of the vents.when you turn the fan on high you can hear it going as loud as it always is but barely any air is coming out.what little air does come out
still seems to be cool,but it gradually diminishes to nothing.if i turn the ac off
and turn it back on after 15 or so minutes
while still traveling all the while it will
be fine for a few minutes and then the air flow goes down again?going around town at 35 to 50 mph we have no problem.i suspect possibly this sensor you refer to that is on the back of the compressor that goes bad above a certain rpm.do you think that might be the problem? if so, is this sensor available without having to buy the whole compressor?and can you tell me where i might buy it?or could there be something else going on?thanks for your help
greg stein
  #2  
Old 06-01-1999, 10:24 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
I believe that what is happening on yours is that the evaporator is being covered with ice! I have seen this before when the drains are blocked or when the evap temp sensor is faulty and not cycling the compressor. If the sensor on the rear of the compressor fails, it will not come back on until you turn the key off and back on again.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #3  
Old 06-01-1999, 11:27 PM
gpstein
Guest
 
Posts: n/a
benzmac
>thank you for your imput on my ac problem. i did have a sense that
>something was freezing.about the drains you mention that might be blocked,
>can you tell me where they are?and also where is the evap temp sensor.
>thanks.
>greg stein
  #4  
Old 06-02-1999, 10:11 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
The drain tubes are located under the car above the transmission. The evap temp sensor is located in the heater box beside the drivers right foot.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rebadging '87 300e emr0591 Detailing and Interior 6 09-04-2007 10:12 AM
300e Door Panels....All 4 Tan and Front Blue FS!! 6cndmbz Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 06-13-2004 02:32 AM
FS 300e w124 PARTS ON EBAY!!!!!!! 6cndmbz Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 4 09-20-2003 01:14 PM
1987 300E parts car SF Bay Area -- Cheap or Free if you tow it once for me marinmbfan Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 2 12-10-2002 03:30 AM
What is the most common Benz? vanakin Open Discussion 14 12-07-2002 06:34 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page