Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-16-1999, 10:34 AM
stevepeck
Guest
 
Posts: n/a
My 1987 260E starts within the first half-rotation of the engine - but immediately stalls. Re starting takes about 3-4 seconds of starter.

I have a Porsche 928 that had the same problem and found it to be the little one-way valve/bolt/thing at the fuel pump allowing fuel pressure leak-back to the tank. This caused a several-second delay to re-pressurize while starting.

Could this be the same problem on this car? If so, where is the fuel pump and who carries the part? If not, does anyone have suggestions?

------------------
-Steve
  #2  
Old 06-16-1999, 11:46 AM
190E 2.0 Jason
Guest
 
Posts: n/a
Wow. Finally I come across someone else with the same problem I have. My 89 190E 2.0 does the same thing. I have two options; let go of the key, and the car will immediately die, or I can just hold the key through the temporary "start" and let it continue cranking (~4sec until the car actually starts). I have the problem only when the engine is warm. When completely cold, like in the morning, it starts on the first revolution and _stays_ started. Much like Steve, I am suspecting vapor lock because of lost fuel pressure. But before I go ahead and yank the fuel system apart, I'd love to hear if anyone else has had the same problem and successfully fixed it. Steve, if you find the solution, please let me know.
Jason
jason@scirocco.org
  #3  
Old 06-16-1999, 10:49 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
The problem can be solved by a really good tech. What is wrong is probably the static height of the air plate is too high. The value that is accepted is 2mm of free movement and no more. The trick is to find a tech that can adjust it without going too far and having to remove the whole assy. The coolest thing is that the whole repair takes about 20 min.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300cd - No Start!!! gsamuelson Diesel Discussion 10 08-21-2002 02:46 AM
300e hot start problem Tom Garrison Tech Help 4 08-14-2002 10:21 AM
190e won't start Dorsey Lay Tech Help 2 09-16-2001 09:35 PM
260E has sparks but will not start saumil Tech Help 3 08-17-2001 03:29 PM
1991 420SEL - beginning of a cold start problem DieselGuy Tech Help 1 07-30-2001 04:56 AM



All times are GMT -4. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page