Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-14-1999, 12:53 AM
Posts: n/a
Another problem that surfaced on my 3000 mile California trip last week. I had the AC belt changed before leaving Colorado(It was squealing). The squeal was still intermittent and the shop evacuated the system and added the proper amount of lubricant before re-charging the system. Well--4 hours into the first night drive the belt broke and I'm now assuming the compressor is ruined from being run by the PO with freon with a high moisture content and not enough lubricant. The shop also said the expansion valve was sticky. I've heard the rebuilt compressors may not be a safe way to go because of quality control issues in the rebuilt units. Anybody have any experience in this area. I need the most cost effective way to effect the necessary repairs. It's still nudging up against 100 degrees + here. And--I have a Canada drive at the end of August.

Thanks, Mike McLaughlin
Old 07-14-1999, 09:57 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I know this is a simple thought but have you checked the A/C idler pulley? I have seen them lock up many times. I have used the factory rebuilt compressors with good results. The aftermarket ones however do lack in many areas.


Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Return of idle problems - '91 190E 2.3 sbourg Tech Help 11 05-19-2003 10:25 AM
95s 320 problems are they common?AC/LOCKING system/head gasket leaks joe cantalino Tech Help 0 05-14-2003 10:00 PM
Two problems over the weekend Indy300CE Tech Help 3 03-11-2002 05:33 PM
What do you think my 560SEL is worth? vrsmith Open Discussion 2 03-10-2002 12:22 PM
1986 300E - 3n ew problems after service olivo880 Tech Help 3 10-30-2001 11:18 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page