Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-27-1999, 09:41 PM
rego
Guest
 
Posts: n/a
1986 300E 160,000 miles. The Econcomy gage runs 1//2 when idleing. Step on the gas and the two middle vents on the dash stop blowing air, the side ones (by the doors) keep working. When coasting the economy gage goes to zero (left)and the middle vents really push out air. Cruise control is very jerky. Are these things related? What should I do to fix them?
  #2  
Old 07-27-1999, 10:24 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Yes they are related. You have a vacuum leak somewhere. These can be tricky to find so you may want to seek help on getting a diagram for the vacuum sources.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #3  
Old 07-28-1999, 05:03 AM
rego
Guest
 
Posts: n/a
Where is a good place to find a vacuum diagram for this car? Would the library have one or on the internet. MB sells a shop manual on cd for $100.00. Are you familiar with it and is it extensive in it's coverage? Thanks Larry
  #4  
Old 07-28-1999, 09:52 AM
Mark Herzig's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Austin, Texas
Posts: 380
I has this exact problem on my '86 300E with 170K miles. My tech pulled the dash and replaced some vacuum pods (servo?. It worked great after that. Actually, my problem evolved to the point where there was NO air blowing out of the center vents. Coming from Houston this was totally unbearable!

------------------
Mark Herzig
1992 500E (82,000 miles)
1987 300SDL (105,000)

Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spring GTG @ Old Navy's oldnavy Events & Gatherings 108 03-16-2005 03:52 PM
Slight surge coming to a stop. 96C280 Tech Help 10 03-11-2005 04:00 PM
Engine won't shut off with stop lever tjohn Diesel Discussion 9 11-19-2004 04:27 AM
380 brake pedal -rpm rising Rainman Tech Help 1 06-17-2003 10:52 AM
Sticking Accelerator Pedal slbenz SL Forum 2 04-20-2002 07:45 PM



All times are GMT -4. The time now is 03:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page