Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-04-1999, 12:56 AM
joegolden's Avatar
Registered User
Join Date: Aug 1999
Location: Dalton, Georgia
Posts: 818
I have a 91' 190e 2.3 with only 65k miles. When I bought the car it had been sitting for over a year, but it had all dealer serv. records before that. The car ran great but would not go to overdrive. I took it to my mech. who added a mystery fluid to the trans. case and it seemed to fix the problem. About a week ago I was going 80mph down the interstate with the air on in 100degree weather and the car was running cool. All of a suddenly smoke started coming out the back of the car. I pulled over and fluid was dripping on the exhaust. I was close to home so I went backroads home at a slow pace and have not had anymore leakage or smoke since. I have not had the car back on the hiway since but it shifts and drives fine in town except for the painfully slow acceleration from a dead stop. I hear that is because all merc's start in second gear from a start. The mechanics I have talked to say the trans is bad. I dont buy it! help! Any suggestions would be gratefull. joe
Old 08-04-1999, 09:24 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
If you overfill the trans in this model by any amount, it will puke the fluid out all over the exhaust at high speeds. It will not do this around town, but only at high speeds sustained. Also the correct fluid hieght on the stick is 10mm below the bottom line when cold at idle.


Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300e trans shift problem question MBZ OE Tech Help 7 07-10-2004 09:08 PM
Auto trans 88 300TE ulterior Tech Help 0 04-23-2004 01:34 AM
Trans stuck or ???? 1981 300 TD BillGallagher Tech Help 0 08-26-2003 09:16 PM
Trans shift problem 79450sl SL Forum 0 06-15-2003 02:18 AM
trans problem? tidawg ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 4 09-20-2002 11:54 PM

All times are GMT -4. The time now is 07:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page