Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-03-1999, 01:56 AM
Ponius
Guest
 
Posts: n/a
i'm working on an 88 300E a/c system. the air blows cold but when you drive it for approx. 15 minutes or so, the compressor cuts off and it blows outside air. it doesn't cut out however while idling, no matter how long you leave it idling. the outside air temp is broken and reads -3? (the last number isn't readable. will the outside temp switch cut the compressor out?? or is this likely a tensionor problem?? the system has been evacuated and recharged and has a new control switch. and when the compressor cuts off, you can restart the vehicle or remove the fuse and immediately replace it and the compressor starts again. thanks for the help.
  #2  
Old 09-03-1999, 10:44 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Only two or three things can cause this. Loose belt, faulty compressor control unit, or faulty sensor on the rear of the compressor.

If the belt is the least bit loose, start with the tensioner.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #3  
Old 09-06-1999, 05:51 PM
Ponius
Guest
 
Posts: n/a
thanks for the quick reply. i replaced the tensioner and shock, still doing it. by compressor control unit, do you mean the control module located behind the battery compartment?? if so i've changed it and will move to the switch on the back of the compressor. will the compressor have to be removed to change it?? thanks again.
  #4  
Old 09-06-1999, 11:26 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You need to check and see if there is a signal coming from the rear of the compressor when hot. From your description, probably not. The Freon at least will have to be recovered to do the sensor.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300E misses with A/C on...Why??? mike690003 Tech Help 2 09-01-2003 05:45 PM
Replacing A/C Hose 1986 300E? zym57 Tech Help 2 03-18-2003 03:57 PM
MB or aftermarket A/C compressor? - 300E JFAZ Tech Help 2 01-17-2003 09:18 AM
a/c still working for no benefit on '86 300E can-do Tech Help 18 07-11-2002 12:31 AM
88 300E a/c and heat budman Tech Help 2 06-29-1999 10:56 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page