Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-1999, 12:48 AM
FrozenCanuck
Guest
 
Posts: n/a
When I first start and drive my car everything seems fine (cold). As soon as the transmission seems to be warm and I park for a couple of minutes, then put it back in gear the transmission does not want to engage. I hear a whirring sound. If I let the car idle it will eventually creep along until it finally finds 1st gear. If I am stop and go without too many delays, everything seems fine.

Any help would be greatly appreciated. Thanks.

------------------
Mark Lauze
mark.lauze@sportsshack.com
  #2  
Old 09-16-1999, 01:57 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Is about time for a reman transmission.
check online partsshop.

------------------
MB STARS Master Guild Technician,12 years MB tech
5 years independent shop owner
  #3  
Old 09-16-1999, 10:26 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
The seals are leaking in the pistons inside of the trans. If you are not a DIY, I do recommend the dealer for this. Their transmissions are high quality and priced well.

------------------
Benzmac:
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM

Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1999 S500 with 722.6 Automatic Transmission Filled for life? MBD Tech Help 29 07-30-2011 12:51 PM
1980 300D transmission djfitzd Diesel Discussion 0 12-04-2004 08:18 PM
450 Transmission mb450 Tech Help 1 10-29-2004 02:36 AM
Transmission problem 500E Henrik Tech Help 0 08-25-2004 12:06 PM
Transmission problem on 98 ML320? 1994C220 ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 1 02-19-2002 03:57 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page