Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-23-1999, 03:34 AM
Posts: n/a
My Benz has trouble when trying to back up. It does a fairly good job when the car has been driven for a while. When the car is cold, you might as well forget about it. Usually you have to get the RPMs up a ways before it starts backing up, but once it seems to sorta lock into reverse, it seems pretty solid and you can reduce the RPMs down to an idle. Possible vacuum problem...but where do I start looking for this? Thanks...
Old 09-23-1999, 09:28 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
This model has a "reverse" band adjustment bolt just above the kick down solenoid on the rt. side of the trans. Many times the lock nut comes loose & the adjustment bolt will back out. Have a tech check it out.
Old 09-24-1999, 12:17 AM
Robert W. Roe's Avatar
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Lehigh Valley PA
Posts: 1,321
Hmmmm. I wonder if my 126 300SD has the same problem. When I engage reverse, I can go a distance back and then it seems to "bind up". It's like someone hit the brakes. My fluid is a few mm low, but I've never experienced this before.

Robert W. Roe
1984 300SD 165,745 miles

Old 09-24-1999, 01:39 AM
Posts: n/a
Due to money being tight, the tech involved in this situtation would apparently be me. If you can give me a hint as to what I need to do to bring this back into adjustment I would be very greatful. What does the steel vacuum hose running down to the tranny have to do with the operation of the vehicle? I plan put alot of time/effort/money into this car to have it running like a charm, but I didn't intend to have someone do the work for me, that is where the learning/adventure ends.

Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
reverse problems on 80' 300D harlycharly Diesel Discussion 8 08-02-2004 11:11 AM
unable to get reverse.. w123 240td auto sdelasal Diesel Discussion 0 02-29-2004 10:26 AM
hiss when '95 E420 in reverse DuckMuck Tech Help 3 04-29-2003 10:09 AM
2002 C230 Kompressor Problems lorhutton Tech Help 1 10-04-2002 02:58 PM
S 500 Mercedes problems DawnATL Tech Help 0 09-13-2002 09:20 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page