Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-15-2000, 03:16 AM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
 
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
i just got back tonight from driving my Mercedes from Florida to Illinois ( due to custom paint job and spoiler and air damn added). before i left my plastic thermostat housing, (which i replaced with an aluminum one) cracked. it sprayed coolant all over the place which caused me to have ignition failure. anyway, after that i had a series of problems when driving it home.
the auxerilary motorized fan will not run anymore therefore causing the engine to overheat when idiling in traffic. (yes, i checked the comnnection but, i still neet to see if its getting power or if the motor id still a complete sircut.)
secondly, it idles funny since then. its idling about 600 rpm's but it acts like its misfiring?? ( new rotor,cap and spark plugs, the igniter is fine)
plus, the muffler is making this howlling noise loke those stupit exaust systems you hear om hondas and stuff.
your replys will be appreciated
thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2000, 03:30 AM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
 
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
oh, i also forgot ot mention that thier is a slight shimming ing the vehiicle between 50- 60mph and 90 to 110mph especially when going down hills. is this a flex disk problem??? its worn, ive seen it.
thier is also this horrible on, off, thing i get with my cruse control especially when going down hills. not comfortable to use at all!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2000, 10:52 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
How hot did you get the engine?? You should do a compression test and check it. Also, there is a little hose between the valve cover and the intake, If cracked, it will cause the car to ilde poorly.

------------------
Benzmac:
Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with 190E or 300E Robert Mowbray Off-Topic Discussion 15 04-11-2013 10:36 PM
87 300E Transmission problems? dling1234 Tech Help 9 04-26-2004 10:41 PM
300E Cold starting problems... (-88) Sundman Tech Help 28 03-23-2004 11:35 AM
w124 87 300E Problems sach_deva Tech Help 2 07-21-2003 08:12 PM
300E A/C problems Speedtek Tech Help 3 04-29-2003 12:57 AM



All times are GMT -4. The time now is 08:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page