Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-07-2003, 08:46 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 14
w140 Bose amplifer question - yet ANOTHER

any help on this matter would be GREAT!!! my original problem started a couple of months ago with crackling and popping speakers - volume wouldn't go up, etc. anyway i found another used replacemeny w140 bose amp. got it in the mail last week - installed it and whatdoyaknow - same problem. the guy i bought it from swears it worked when he took it out - he put a new system in his w140 500 sel. is there any chance the the head unit could be the root of this problem or perhaps he knew it was defective and went ahead and installed a new system because of it. i am in the process of contacting paypal and my credit card company (mbna) to see what my options are. any ideas? thanks!!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2003, 08:51 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 19,751
Check the car audio forum. The folks at La Jolla auto sound are familiar with these sound systems and can help you. My spider sense says it's probably the volume control potentiometer.

Sixto
95 S420
87 300SDL
83 300SD ... $950, see cars forum
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2003, 02:07 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Tulsa
Posts: 304
Sixto
The symptoms you describe, crackling and popping of speakers is characteristic of a bad BOSE amp. After having the problem you descrived, I had to have my Bose AMP replaced. My unit however is the older 7 channel Bose amp. The MB Radio has the Becker unit installed in the front dash and the tuner in the trunk.

If you radio is a Becker unit, you can call their US location and speak with a tech rep for further help.

You will not get any help from Bose.

http://www.beckerautosound.com/



Russell
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2003, 02:59 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Alameda, CA
Posts: 45
W140 BOSE amp

As an owner of a 92 500SEL who replaced the entire audio system, I strongly urge you to only have a qualified audio technician like LaJolla Audio work on your car. I live in the bay area and I have yet to find a technician that truly knows how the system operates. As a result, I wasted $7000 on an entire new audio system and the improvemnt is definitely there, but certainly not 7K worth. I loved the original system, just wanted a bit more power out of it.

Joel
__________________
Joel P. Davis
1992 500SEL
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2003, 04:45 PM
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Florida
Posts: 1,084
Re: w140 Bose amplifer question - yet ANOTHER

Quote:
Originally posted by Bs500
any help on this matter would be GREAT!!! my original problem started a couple of months ago with crackling and popping speakers - volume wouldn't go up, etc. anyway i found another used replacemeny w140 bose amp. got it in the mail last week - installed it and whatdoyaknow - same problem. the guy i bought it from swears it worked when he took it out - he put a new system in his w140 500 sel. is there any chance the the head unit could be the root of this problem or perhaps he knew it was defective and went ahead and installed a new system because of it. i am in the process of contacting paypal and my credit card company (mbna) to see what my options are. any ideas? thanks!!
I got one from my MB dealer (rebuilt)and had them plug it in at the dealership, It was also defective, so I gave it back to them. I took mine to a local authorized rebuilder, who installed a rebuilt. It did not quite sound right so they also fixed the tuner at the same time for a small charge. It seems the tuner has the identical components as the amp. One year warranty, and still ticking!
You can also send it in to Becker, they can verify if it is defective, this can help you with pay pal.

Last edited by Peter Guenther; 12-08-2003 at 04:51 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2003, 05:54 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 14
thanks for responding. did they say what it is that goes wrong with the tuner?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page