Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2000, 09:08 PM
Registered User
Join Date: Dec 1999
Location: Spring Hill,KS USA
Posts: 17
The a/c quit on my 87 560SEL today. The compessor does not engage. I put gauges on it and it has plenty of freon. I checked and wiggled all the fuses. I jumped the high pressure swich at the drier and the aux fan came on. I also jumped the low switch, but still no compressor engagement. Checked for voltage at the clutch (=0 volts). I tried all button positions including defrost. What should I look at next. Please give detailed instructions including componet location. Thanks. You all have been very helpful in the past.
Reply With Quote
Old 07-27-2000, 09:22 PM
Senior Member
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Have you try the a\c relay (right next to fuel pump relay)at fire wall"klima relay"

MB STARS Master Guild Technician,12 years MB tech
6 years independent shop owner
Reply With Quote
Old 07-30-2000, 08:34 PM
Registered User
Join Date: Dec 1999
Location: Spring Hill,KS USA
Posts: 17
I found the a/c relay. Thanks. I think that I am not getting a ground from the control panel. I checked all of the pins on the harness side and this is what I found. 1 ground (31) 2 12v with key on (TD)
3 not used
4 nothing (87Z)
5 12v (15)
6 not used
7 a/c clutch (87)
8 not used
9 not used
10 .8v with key on (KL)
11 not used
12 nothing (T)
Note: relay pins are in ( )
I can get the clutch to engage if jump 12v to pin 7. I think that I should be getting a ground at pin 4 but I'm not. Is this correct or am wrong? Any further info would be appreciated.
Also, are there any CD/ROM service manuals available for my car (W126)?
Thanks again.
Reply With Quote
Old 08-04-2000, 09:27 PM
Al Spalmacin
Posts: n/a
I doubt you're having the same problem I had, but what the heck?

The a/c in my 560SEL wouldn't come on, either, until the ignition key was wiggled in the ignition switch. There is some slight play (that I'll probably have to repair one day) in the switch and if the key was not fully turned, the a/c wouldn't come on -- no fan, no nothing. Dealer showed me what was wrong and said it's a common problem. Switch can be just slightly off position and the engine will continue to run but the a/c won't go on. I would have lost money on that bet.

Al Spalmacin
1989 560SEL
1989 190E 2.6
Reply With Quote
Old 08-05-2000, 09:03 PM
Posts: n/a
yes there is a cd for your 126 you can get it at the closes MB dealer to you. on monday I will get my 126 cd and give you the pin location for the push button control unit and you can go from there. but I always advise people take there Mercedes to someone who knows the car.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
86 560sel A/C , Audio, and other questions milhous Featured Cars 2 08-18-2003 10:48 AM
560sel Aux Fan - A/C Problem moedip Tech Help 27 07-09-2003 11:31 AM
Acid a/c test - 560SEL Thomaspin Tech Help 0 06-27-2003 03:49 PM
Heater A/C fan inop in certain temp range yositimy Tech Help 1 05-15-2002 09:49 PM
560sel A/C MIKE FREEMAN Tech Help 1 11-14-2001 08:45 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page