Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2000, 06:04 PM
Posts: n/a
Help please...I purchased my first Mercedes, a 1992 400SE, last summer when I moved to AZ. Just got it back from the shop after a week for AC repairs, was driving down the road when the alarm went off. So far, I've had it to three different locations - dealership, independent repair shop, and used MB dealer. All said they fixed it, but none have. One disconnected the horn, but the lights still flashed. Then someone disconnected the lights, but there's still a clicking. I'm not sure anyone here knows what to do...most of all me! Any advice would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Old 08-06-2000, 06:27 PM
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
As a modern electrical system the alarm in your car is about as simple as it gets. Three locks transmit either a arm or a disarm signal. They also have equal priority. Once armed the systme monitors simple off/on switches.

Intermittants can be a problem as the system has no self-diagnostics, but if you have the clicking the system is in alarm mode. It seems that two of the three people that have worked on it have just tried to defeat it. Was that your idea?? If so they will have to do a better job, I would just disconnect the controller if thats what you want.

If you want it fixed then you need to tell them that and expect to pay once for it. I have a problem with the fact that three different people worked on the problem. That has to be your fault, it isn't the car that's wandering all over town.

Pick one of those that attempted a by-pass fix and tell them what you want. If you asked for a by-pass and paid for it then go get your moneys worth.

Steve Brotherton
Owner 24 bay BSC
Bosch Master, ASE master L1
26 years MB technician
Reply With Quote
Old 08-08-2000, 12:09 AM
Posts: n/a
I have a 1992 500SL and the alarm has recently begun to go off spontaneously. I will lock the car and roughly a minute later the alarm will go off.

I don't want to fool around with fixing it, I am just tired of having this happen. Where is the controller that you refer to and how do I disconnect it? Thanks,
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1987 560SEL Alarm System - Where is it? American28 Tech Help 2 12-13-2004 05:07 PM
The alarm system stopped tivoliman Tech Help 0 06-10-2004 09:34 PM
Any connection between Alarm system and trunk lock ? amit Tech Help 2 12-13-2002 11:49 AM
Trying to ID aftermarkt alarm system: DEWEKO?? Herr Leber Tech Help 0 07-20-2001 11:58 AM
s430 alarm system mb_buddy Tech Help 16 05-18-2001 09:54 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page