Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2000, 10:18 PM
Beatle Juice
Posts: n/a
Been trying to solve a hard start problem on a 93 190E 2.3 . It will turn over for 20-30 seconds, then runs rich for a few seconds. Once the idle smooths out, it runs fine. It doesn't seem to matter if the engine is hot or cold. Here is a list of things I have
done so far:
1. Replaced OVP relay.
2. Replaced fuel pressure reg. (fuel leak)
3. Lambda 50-60%
4. Air plate static height 1.98mm
5. CIS temp. sensor ohms out ok.
6. Fuel pressure holding.(I think it was 5.5 bar while running and 3.5 bar with engine off)
7. Had dealer change wiring harness
8. Unplugged wire to cold start valve and also checked for pressure leak down .
9. No codes with code scanner.
10 Getting spark
11. New fuel filter,plugs,and 1 new resister on plug wire.
Any other ideas guys and girls? This thing can drive a person to drink. I'm sure I've missed plenty, hopefully something simple.

Reply With Quote
Old 09-13-2000, 08:44 PM
Posts: n/a
Check air flow sensor and make sure enough secondary voltage from coil.

Mercedes-Benz Master Guild - 2 years
Shop Foreman - 20 + years - dealer.
Part owner - MBZ Transmission remanufacture
2000 SL500
1995 E320
1989 300SE
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E 2.6 - rough idle when cold + hard start when warm + ABS light on johnqle Tech Help 3 02-05-2004 08:48 PM
190E 2.3 - warm start problem Glen Tech Help 14 03-11-2003 11:46 AM
Hard Start for 1987 560SEL American28 Tech Help 2 10-31-2002 08:42 PM
190e voltage regulator, cold start valve, EHA Machnumber2 Tech Help 1 08-29-2002 07:50 PM
My 190e 2.3 16v will not start........HELP !!!!!!!!! christopher Tech Help 4 01-15-2002 03:32 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page