Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-28-2000, 02:00 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 217
When the car is at operating temp, and i'm at a red light for instance, the moment I hit the gas pedal and take off I hear some sort of weird groan for about 2 seconds, or so, coming from under the front and rear passenger seat side of the car. After the 2 second period the "groan" will go away, not until it comes back again when I come to a complete stop and take off again where the same symptoms arise. What is this "groan" coming from?? And why is it groaning only when I take off from a dead start??

TIA.....

------------------
Agron
1989 300E
Monotoned Smoke Silver
97 Style Replica E420 Rims 205/55/16
Euro Headlights
Clear Corners
20% Tint
12" Sub-enclosure
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2000, 10:30 AM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
It could be a number of things but, the fuel pump and related hardware is located in that general area. How are the rear suspension bushings?
Just my .02 cents.


------------------
J.H.
'86 300E
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2000, 04:00 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Location: Santa Clarita, CA, USA
Posts: 133
Agron,

Our 82 240D did that too. We thought there
was something wrong with the transmission. It turns out that the engine mount on the passenger side was fully collapsed. When you accelerate, the torque of the engine causes the metal bracket if the engine support to rub the chassis. It was a groan. After installing new mounts the problem disappeared. Just a thought.

Nolan

[This message has been edited by DieselGuy (edited 09-28-2000).]
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2000, 12:51 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 217
Just returned from the Mets/Braves game, and while pulling out of the parking lot, the groan was still present. While accerlerating, I put my hand on the rear floor console, where the driveshaft goes through, and this is where the noise can be heard and "felt".

Bushings seem to be fine last time i checked (2,000 miles ago). Fuel Pump--i have no idea. About the motor moount, I think I have only 1 mount in my car not 2. And the motor mount was replaced I believe about 50K miles ago. No rise in the engine when accelerating. I guess I will have to take it in and have it looked at--I hope its not the driveshaft.

I appreciate everyones responses....


Regards,

------------------
Agron
1989 300E
Monotoned Smoke Silver
97 Style Replica E420 Rims 205/55/16
Euro Headlights
Clear Corners
20% Tint
12" Sub-enclosure
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2000, 06:11 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Sounds like your exhaust is rubbing and vibrating against the floor pan. Either it's damaged and loose, or a motor mount has given up the ghost. I would check there.. Also, could be the center support bearing for the driveshaft. Known to make noise when failing. Good luck. BTW, the W124 has 2 motor mounts, or so it would appear..

------------------
Jeff Lawrence
1989 300e
2000 Dodge Grand Caravan SE

[This message has been edited by jeffsr (edited 09-29-2000).]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rebadging '87 300e emr0591 Detailing and Interior 6 09-04-2007 10:12 AM
'86 300E vs '91 300E... Any opinions out there??? pjtib Tech Help 23 05-04-2005 10:26 PM
FS 300e w124 PARTS ON EBAY!!!!!!! 6cndmbz Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 4 09-20-2003 01:14 PM
'90 300E (in NJ) -- like new! Ken C Mercedes Cars For Sale 2 07-16-2003 10:53 PM
Weird 'Floating' on 300E at speed bdrought Tech Help 3 02-09-2000 01:52 AM



All times are GMT -4. The time now is 01:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page