Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-02-2000, 03:59 PM
fiver64
Guest
 
Posts: n/a
I have 1989 260E, 130K miles that (only on days when temp is above 60 degrees, or when raining) the engine baubles and hesitates badly for about the first 5 minutes. Afetr that fine for the rest fo the day. In the last year, I have replaced both fuel pumps, all the injectors, new plugs, wires, fuel filter and it still does it.

I have been told to start replacing parts one at a time, but that is going toget REAAAALLY expensive. Dealer told me to start with the O2 sensor, then the fuel distributor. There must be a better way to diagnose this!

Also, my SRS light goes on (religiously!) after driving for more than an hour or so. When cold or in town, no light....just on long highway drives. Any idea on what may be causing this?

Any help would be appreciated!! Thanks!

------------------
Eric
Reply With Quote
  #2  
Old 10-02-2000, 06:12 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Running problem sounds like secondary ignition problem, ie; coil, dist cap, rotor, or wire breakdown.
The SRS system can be diagnosed with code reader for faults, most likely faults are charging system & steering wheel contacts.

------------------
MERCEDES BENZ MASTER GUILD TECHNICIAN (6 TIMES)
ASE MASTER TECHNICIAN
27 YEARS DEALER M.B. Shopforeman
190E 2.3 16V ITS SCCA racecar
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2000, 09:23 PM
Jason Alexander
Guest
 
Posts: n/a
I would also check the overvoltage protection relay. This relay can cause a ton of driveability troubles along with mysterious SRS or ABS lights to come on.

------------------
ASE Master Technician, Lead Technician for Deutsch American Inc. Over 6 years of Import experience-specializing in German Automobiles.

Reply With Quote
  #4  
Old 10-02-2000, 09:49 PM
Michael's Avatar
Veteran
 
Join Date: Jul 1999
Location: CT, USA
Posts: 2,699
For the record, my guess is the steering wheel contacts.

------------------
All the best, Michael
500E
300TE
Reply With Quote
  #5  
Old 10-02-2000, 10:58 PM
fiver64
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for all the help! Damn shame that MB doesn't help their customers the way other MB owners do!

------------------
Eric
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2000, 03:09 AM
unkl300d's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 1999
Location: San Francisco, Ca
Posts: 2,267
my '89 300se does that also.
the light will flicker and sometimes stay on
only on very long drives (6+hrs.)
and no light with daily use.
overcharge relay sounds interesting
desides the contacts.

------------------
1979 300D
133K miles
1989 300SE
1995 C280
Reply With Quote
  #7  
Old 10-03-2000, 08:47 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Before you get a new over-voltage relay for SRS lamp you should know that it doesn't supply power to the SRS system. It does supply the ABS system.

To fiver64- I've worked for MB dealers for almost 30 years & always helped MB owners.
------------------
MERCEDES BENZ MASTER GUILD TECHNICIAN (6 TIMES)
ASE MASTER TECHNICIAN
27 YEARS DEALER M.B. Shopforeman
190E 2.3 16V ITS SCCA racecar

[This message has been edited by M.B.DOC (edited 10-03-2000).]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page