Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2000, 06:59 AM
Slow Poke
Posts: n/a
I've recently needed to run the heat in my 1987 300td wagon. The defrost and end vents work, but no air out of the foot vents. I must say but the time my 75 mile trip is complete my feet are cold. I also noticed that in the dash center vent will not open to blow air hot or cold. I have a refurbished controller unit, also swamped it another 87 controller and the same result. I was able to manually move the metal arm attached to the flap that opens the floor vent. When I did this the was air to the floor, but when the temperature was set to cool it of course closes the floor vent. Are there any ideas for this problem?

Finally, Not to offend anyone,I have owned and maintained BMW's for years. The service manuals have been more informative with more detail information. The HVAC system for instance is completely cover'd by BMW's service manual. I found nothing in the service manual for the 124 from Mercedes. Is there a more comprehensive service manual that show's the layout or components of the HVAC system? TIA Doug

[This message has been edited by Slow Poke (edited 10-12-2000).]
Reply With Quote
Old 10-12-2000, 06:05 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
I have a 86 300e. The opening and closing of the vents are vacuum controlled. Hopefully you just have a vacuum leak, check the vacuum connections on engine side close to the firewall, drivers side. Otherwise, the vacuum actuators have a rubber diaphragm that, with time, go bad. The ones at the foot wells can be replaced by removing the console (I had two in mine). For the one that controls the center vent, the dash has to come out. MB sells the whole unit but, I found a source that sells the rubber piece only, A LOT cheaper. I used the printed manuals to replace them. However, I had to figure out many things on my own.
Good luck!

'86 300E

[This message has been edited by J.HIDALGO (edited 10-12-2000).]

[This message has been edited by J.HIDALGO (edited 10-12-2000).]
Reply With Quote
Old 10-13-2000, 06:04 AM
Slow Poke
Posts: n/a
I found that the shop had disconnected the vacum hose in the engine compartment. I reconnected and everything works just fine.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fs 1987 300td be36pilot Mercedes Cars For Sale 2 01-08-2004 12:08 AM
1987 300TD Idler Pulley djankov Diesel Discussion 5 12-24-2003 05:24 PM
Excessive Body Roll 1987 300TD rcadwallader Diesel Discussion 3 09-16-2002 05:46 PM
1987 300TD Excessive Body Roll rcadwallader Tech Help 3 09-15-2002 02:21 AM
1987 300TD confusing running hot problem HGV Diesel Discussion 46 04-27-2002 12:55 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page