Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-08-2000, 03:22 AM
CD_NY's Avatar
Extreme Mercedes Fan
 
Join Date: Jul 1999
Location: NY, NY USA
Posts: 104
I could not start my 1985 190e last night. The battery and starter seemed fine as the ignition cranked but at the point where I can release the key the engine just dies. Seems like some kind of fuel problem.

One thing that Iíve noticed over the last few months is that it has been taking longer and longer for the car to start. I used to hold the key for a very short time before the car came to life. Prior to last night I had to hold the key in the start position for a few seconds before the car would start. Does anyone have any suggestions on how I can fix this? I had to leave the car in a parking garage this morning and I need to remove it by today (Sunday). Help!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2000, 06:01 AM
CD_NY's Avatar
Extreme Mercedes Fan
 
Join Date: Jul 1999
Location: NY, NY USA
Posts: 104
Ok, I've done some troubleshooting and this is what Iíve determined. The car will start but the motor will run for about 1-2 seconds before dying. As per the archives, I checked the ovevoltage relay but the 10amp fuse was not blown. I changed it anyway but still the same response. I wanted to check the fuel pump relay (does it have a fuse like the OVR?) but I could not find it. What should be my next step? Ideally, Iíd like to do a temporary fix so that I can at least drive it 10 miles to my parking space at home. Once itís there I can take my time to fix the problem. Any ideas?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2000, 09:27 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
The fuel pump relay may be bad, also there is a vacuum hose under intake manifold that can come loose & cause these same symptoms.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2000, 09:50 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I'm with DOC.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2000, 10:30 AM
CD_NY's Avatar
Extreme Mercedes Fan
 
Join Date: Jul 1999
Location: NY, NY USA
Posts: 104
Bingo!

It was the vacuum hose under intake manifold. Thanks for the great advice!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E No Start etxmb190e Tech Help 4 02-13-2004 12:35 PM
1986 190E 2.3 won't start leeb Tech Help 5 06-30-2003 01:03 AM
190E 2.3-16 parts for sale kiato4 Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 2 06-25-2003 08:14 PM
190e Will Not Start jacko Tech Help 4 11-15-2002 07:20 PM
190E hard to start G.W. Pettry Tech Help 0 10-02-2001 08:06 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page