Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-03-2005, 12:48 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 5
Question ASR Problem "HELP"

I have a 1993 500 SL that often gives the ASR light indication, don't really understand what this is. If I turn the car off and restart it, it usally goes off. But now it staying on, please advise if you know what my problem is. When the light is on the car has no power.

Thanks, Dale

Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2005, 02:00 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Phoenix
Posts: 3,726
Try to doing a search on the topic "ASR light" - you will find a lot of helpful threads. There's a number of things it could be ranging from inexpensive to quite expensive. You should also try to get the ASR fault codes read.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2005, 02:11 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
Quote:
Originally Posted by deanyel
Try to doing a search on the topic "ASR light" - you will find a lot of helpful threads. There's a number of things it could be ranging from inexpensive to quite expensive. You should also try to get the ASR fault codes read.
To add to this, look for code retrieve tool postings .. With this, you can access the codes yourself on that chassis.
I have them if you get to that point.

Does the Cruise work?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2005, 06:57 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4
asr from alans v12

I have a 600sl which had a asr problem, took months to find out what it was. Finally discovered it was a burnt out wiring loom which goes to one of the accuators. Have a look at that, there is a black cover you need to take of first.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-21-2005, 12:06 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
 
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,933
Quote:
Originally Posted by Dale93500SL
I have a 1993 500 SL that often gives the ASR light indication, don't really understand what this is. If I turn the car off and restart it, it usally goes off. But now it staying on, please advise if you know what my problem is. When the light is on the car has no power.

Thanks, Dale
Check my web page, MENU#24 for similar problems and how it was fixed. Should be almost identical to yours.
__________________
Regards . . . . JimF
-------------------
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
  #6  
Old 10-21-2005, 10:47 PM
pcmaher's Avatar
Big Black V12
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 430
Some more info that may help...

http://v12uberalles.com/throttle_actuator_rewire.htm
__________________
1995 S600, 1 of 618 (sold)

"Speed is just a question of money...how fast you wanna go?"

LONG LIVE THE W140!
Visit my Web Page at www.v12uberalles.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2006, 10:06 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 24
v12uberlles site not working
Reply With Quote
  #8  
Old 03-28-2006, 01:31 PM
dej dej is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Denver
Posts: 10
Smile ASR problem

Hello.. I had my ASR and ABS light to come on.. my 1995 E420 Special Edition I tried everything to figure it out.. I replace my Stop Light Switch and it fixed the problem..

This was cheap.. under 20.00 and I installed it myself in under an hour..
the hard part was to get to the switch..

I'd give this a try...
Reply With Quote
  #9  
Old 03-28-2006, 02:22 PM
skiier3_9's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Minnesota
Posts: 975
thats great for you but before Dale93500SL spends the money on a stop lamp switch he should read the codes as Arthur suggested from the 38 pin connector
__________________
Daily Driver: 02 E430 4MATIC
In the family: '03 E500 // '04 ML500 // 64 220SE
Reply With Quote
  #10  
Old 03-28-2006, 09:06 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,396
As fas as I know on a 93SL the system is an ASR I, and doesn't have fault code storage. Cis right? Actuator on the front of the engine? If so I'm pretty sure it's ASR I. Fault memory was phased in for ASR II. ASR I cars are the bane of an indie tech because most diagnosis is done with a break-out box and a hefty test procedure.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-28-2006, 09:12 PM
skiier3_9's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Minnesota
Posts: 975
According to AllData for the 93 500SL pin 6 is for ABS/ASR (on the 38 pin connector) - it also references pin 8 the Base Module.

I have never tried to read codes on that car/system so I can't comment any first hand experience. I would give it a try to see what, if any, codes come up.
__________________
Daily Driver: 02 E430 4MATIC
In the family: '03 E500 // '04 ML500 // 64 220SE
Reply With Quote
  #12  
Old 03-29-2006, 04:50 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,396
The thing about that..... is that a 93 does not have a 38 pin connector It has a 16 pin test connector for which pin 6 is for the AB (I think) Like I said before the early ASR I cars are an awful bunch to work on. I can only wish you good luck b/c you're gonna need that and more.
Reply With Quote
  #13  
Old 03-30-2006, 09:22 AM
pcmaher's Avatar
Big Black V12
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 430
Quote:
Originally Posted by gmo442
v12uberlles site not working
Thanks for the notice. My Hosting company claims they have domain auto-renewal...not really. I hope to have my site back up in a few days.

__________________
1995 S600, 1 of 618 (sold)

"Speed is just a question of money...how fast you wanna go?"

LONG LIVE THE W140!
Visit my Web Page at www.v12uberalles.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running list of failures during 3 years of ownership Q ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 33 01-22-2006 09:13 AM
1992 300CE W124 Doorlock Problem Ashman Tech Help 10 07-31-2004 10:37 PM
400E cold throttle & ASR problem weisserblitz Tech Help 1 11-29-2003 12:54 AM
intermittent brake problem fz500sel Tech Help 2 10-07-2003 02:44 AM
A different ASR problem on '92 500E runner Tech Help 2 02-04-2002 09:02 AM



All times are GMT -4. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page