Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-28-2005, 06:21 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
200te cutting out after 10 mins

I have a 1992 200te auto estate and have a problem for the past year. On a cold morning I start the car OK. I drive for 10 mins and if I stop at a roundabout or traffic lights the revs start to decrease. I have to put the car in Park and rev it to keep it running. When I try and pull off I have to floor it to bring the revs up enough to pull away.

Now I have to turn the car on in the morning and leave running. After 20 mins it reduces in revs and stops. The car will turn over but will not start. I leave the car for 20-30 mins and then try and it starts up, revving will mean that the car will not have the problem again for the rest of the day.

Its like its OK in the morning but when reaches a certain temperature it stalls. I do not have this problem when the weather is warm in the morning.

HELP!!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2005, 10:05 AM
yal's Avatar
yal yal is offline
Benz-smart
 
Join Date: Oct 1999
Location: New York, Long Island
Posts: 2,705
We always start with the basics here. When was the last tune up on the car? Plugs, filters, etc
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2005, 12:03 PM
1991300SEL's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 545
This issue has been discussed on this forum many times in the past and in most cases, technician(s) participating in the thread would point to the fuel pump relay.
__________________
'91 300-SEL
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2005, 08:11 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
Serviced less than a year ago

I have had this problem for a while and got the leads and plugs and a full service done but this didnt help the issue. This was approximately 9 months ago. The guy at the garage said it may be the injectors, whatever they are and it would be an expensive job.

Someone else said it is a choke problem, someone else said it could be the mixture in the carb not being right.

I am getting confused with the different solutions and need HELP.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2005, 11:46 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Next time it acts up, go give the OVP relay a few taps and retry it..

Archieves 'OVP"
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2005, 05:09 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
What is the OVP and where is it

I am not mechanically minded so I will need to have some instruction on what and where the OVP is PLEASE!!!!!
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2005, 05:29 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Just use the search feature "OVP"
All you need to know can be found there ,, you do not have to be a mechanic to use the archieves...
Reply With Quote
  #8  
Old 08-02-2005, 08:01 PM
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: New Zealand
Posts: 160
Ovp

Behind the battery. Behind the black cover by the COmputer. Has a red fuse on top.

List of possible fuses as mentioned can include.

OVP - Indicators of this can include cutting out, no cold fast idle and fast idle when hot. Overly rich mixture and hesitation.

Idle control valve - can inlude cutting out, slow cold idle fast hot idle, hunting in idle.

Fuel pump relay - Ive heard this ussually happens when hot.

I would start with the OVP as the guys have mentioned and then try cleaning the Idle control valve. Its a cheap fix and sometimes works.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speaker cutting out- W202 Veloce300DT Car Audio and Multimedia 1 02-08-2005 09:33 PM
6 1/2" - Will they fit without cutting? Ron Brooks Car Audio and Multimedia 0 01-17-2005 11:59 PM
Cutting springs to lower conversekidz Performance Paddock 2 07-20-2004 05:55 AM
Fender rolling or cutting? brockley Wheels & Tires 3 03-25-2003 01:34 PM
Engine cutting out after 5 days of no use JohnH SL Forum 6 02-20-2003 01:38 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page