Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2001, 12:01 PM
Ronald Pantin
Posts: n/a
Hey Benzmac and guys thank a lot for the info. The problem with the car was found and solved. It was the TZL or EZL whatever it`s called (module). It seem that company that installed my aftermarket arlarm (I'll call them out later)passed a wire through the fire wall which shorted on the body of the car causing the module to burn up (the wire was going to the coil for the remote start)Now what I forgot to tell you is that the car was not receiving any spark so it was narrowed down to and electrical problem. the crank sensor was checked the coil was checked the module was checked and turned out to be dead. Called to find out the price of this part $ 1,100.00 (wow I said) On top of that Like Benzmac said a Benz will die body wise before this part goes so nobody had this part in stock (not that I was going to pay 1,100.00 bucks anyways. My mechanic found one used for $300.00 bucks so I snatched it we slapped it in and boom the car started. End of story A wise note to you guys out there installing aftermarket alarms etc etc etc be careful of these people who claim then can install arlams not every car is the same a Benz is a difficult car to install this product in The vacuum power locks have to use a special relay for this to work plus another relay for something else BENZ PEOPLE BEWARE OF THESE PEOPLE WHO SAY THEY WORK ON BENZES ALL THE TIME>
Reply With Quote
Old 04-08-2001, 12:55 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,924
Ignition Control Module

Had similar problem with the "EZL" in my S500. Mine electrically was ok, but gave out false codes (L5 CKP sensor, Load module, etc.). New one was $1113 but found one in NY for $200 taken from a wrecked MB. Fixed the problem.

My module just died and it wasn't caused by a shorted wire. That's why I posted all of the code (DTC) data in my page. Decided to fix it myself. Glad I did, learned a lot AND acquired some neat test equipment.

One question, why add another alarm to MB's alarm system? A Lojack would not have done that!
Regards . . . . JimF
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tormenting Problem with 95 E320 (Long) JetForeman Tech Help 16 10-01-2003 10:57 AM
Do you guys see a problem using an alchohol solution clean before waxing. blau Detailing and Interior 11 10-31-2002 07:22 PM
Electrical Problem? 87300SDLTurbo Tech Help 0 10-23-2002 02:29 AM
Igniton switch or Relay Problem cmusante Tech Help 1 10-07-2002 06:00 PM
Paying Labor Cost to look for problem!!!! Aija Tech Help 4 07-20-2002 09:13 AM

All times are GMT -4. The time now is 11:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page