Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2001, 10:12 AM
Posts: n/a
My 1986 420SEL has no air coming from the front vents. So I went to the local mech that knows our cars. He checked it and said the climate control needed replacing. I went and bought one from Adsit Co. online (big mistake, not a good experience). Long story short it was not the problem and Adsit Co. doesn't take returns/exchanges! I checked the vacuum lines, they're ok. Pulled the glove box and moved the lever manually and the air flow only came out of the front vents by the windows. Any suggestions?
Reply With Quote
Old 05-11-2001, 10:15 AM
engatwork's Avatar
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 11,246
I recently had the same type

of problem. Found the linkage between the actuator and the vent door was gone. The actuator was moving but it was not opening up the center vents door.
'85 300D
Reply With Quote
Old 05-11-2001, 10:50 AM
Posts: n/a
What type of linkage (cable, vacuum line?) and where was it located?
Reply With Quote
Old 05-11-2001, 10:54 AM
engatwork's Avatar
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 11,246
it is the mechanical linkage

that connects the damper actuator to the damper door. I am not sure of all of the proper terms for these items. I had to access mine by removing the vents and once they are removed you can see it in there.
Reply With Quote
Old 05-11-2001, 11:11 AM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,924
Same Problem!

Also had same problem w/ S500 cpe. Had no air from vents except when RECIRCULATE was pushed.

Accidently found the problem. Decided to change charcoal prefilter, and after removing the plenum (behind the engine compartment), found that the linkage was not connected. Had to remove the plenum and take off the top (about six-eight screws).

The 'arm' from the actuator clips around a drive rod that opens/closes the vent door. It snaps shut around the drive rod but it was 'open'.

Maybe your problem is similar.

[Edited by JimF on 05-11-2001 at 12:35 PM]
Regards . . . . JimF
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
Old 05-11-2001, 11:46 AM
Posts: n/a
thanks - looks like I've got something to do Saturday. Nice looking car Jim.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I got A/C Finally! How come heat isn't coming out of central vents? s500 Tech Help 8 09-13-2003 12:52 PM
Burn smell from a/c vents E320 94, help! acha3 Tech Help 7 07-23-2003 10:34 PM
A/C Side Vents - '92 300E git0 Tech Help 3 06-14-2003 08:49 PM
Source for A/C interior vents 87' 300E DanielW Tech Help 1 09-09-2002 01:15 AM
Removing A/C vents in 300E pezzy Tech Help 2 01-11-2001 08:12 AM

All times are GMT -4. The time now is 07:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page