Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-19-2001, 10:51 PM
abouzmm
Guest
 
Posts: n/a
Hello everybody,
I believe my 190e 2.6 is running rich. I changed the spark plugs distributor Cap and rotor, wires,air filter with no luck. I am very well familiar with the K-Jetronic and Jetronic w/ lambda fuel system but not with the KE-Jetronic. It hesitates in the morning for a few seconds (Starts then dies right away then when I start it again, it idles erratically for about 3-5 seconds then Idles fine (it goes up then drop when it warms up)I cleaned the throttle body and mass flow sensor with no success. This is my first MB as I am a BMW man. I LOVE the MB as much as I LOVE my bimmers(Never bought a car other than a BMW except for my new Benz. I would like to know if there's anything PARTICULAR about the 190 E 2.6L cars that I need to Look for before I attempt diagnosing the problem. I shall check the cold start valve for operation/leak and injectors too soon.
PS. Does this car has a Coolant temp. sensor and where it's at? Also, is the MB repair manual (CD) any good before I spend the money?

Thank you all.
Great Board and I am truly impressed with the responses for the different problems posted.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2001, 11:04 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
The disc is pretty good for the 201. It was one of the first and has all of the data you need with the exception of transmission repair.

I would check the EHA governor and make sure it is not wet with fuel.

You do have a Coolant sensor that is responsible for fuel mixture. It is the most rearward sensor below the valve cover.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #3  
Old 05-20-2001, 01:42 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2000
Location: LEMONT-CHICAGO
Posts: 412
Check the cold start injector. It could be leaking causing hard starts and rich fuel mixture. Check the threads here. I have not replaced one but someone replaced one recently to solve their problem. They said it was easier than a tune up. They mentioned that it was not expensive. Let us knoe what you find out.
__________________
1990 190E 2.6
1996 Grand Voyager 3.3
1985 Mustang GT 5.0 5 SPD
1982 Suzuki GS 750T
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Water pump, engine mounts, tensioner shock 190E? sbourg Tech Help 5 01-23-2003 05:21 PM
Engine swap for 190e? pistolpete5113 Performance Paddock 6 11-29-2002 04:30 PM
Help with 190E 2.6 engine upgrade... Rolex190E Performance Paddock 6 07-17-2002 08:41 PM
3.2l 24v 300ce Engine In 190e sisco2gs Performance Paddock 12 06-12-2002 02:03 PM
Check engine light on 89 190E 2.6 amg280 Tech Help 1 04-09-2002 12:40 AM



All times are GMT -4. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page