Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-23-2001, 10:54 PM
TheLaw
Guest
 
Posts: n/a
Cool aux. water pump & mono valve questions

I have a 1982 300SD. I did not have any heat all last winter and just had to replace the water pump, started to leak bad.
I don't know if my mono valve is working, as I never had any heat all last winter. Is it better to replace the whole mono valve or just replace the seals ?? I took it apart and the diaphragm does have a hole in it. I get air conditioning this summer, but nothing above the outside air temp. I assume this means my inside thermostat and controls are working ok.
I have seen other postings that refer to the aux. water pump. Where in my car is this aux. water pump?? I can not see anything that looks like a aux. water pump to me.
I would really like to have heat this winter, so I am trying to fix all the problems I can think of. I have only owned this car since July 2000.
I know these are simple questions to a lot of people, but I really need help to get heat.

Any help and input will be greatly appreciated.
Thanks!!
Martin
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2001, 11:01 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
If the diaphram is bad then you should replace the mono valve capsule. The bad diiaphram will cause the valve to hydraulic closed while trying to operate and you will get little heat after possibly a brief spot of heat.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
aux water pump fixed odie Diesel Discussion 0 01-20-2005 04:01 PM
aux. water pump (w124) 300E24V Tech Help 3 08-29-2003 03:39 AM
aux water pump not coming on! tschepplmasta Diesel Discussion 9 06-30-2002 09:29 PM
aux water pump gets not enough voltage hkkle Tech Help 2 10-14-1999 12:57 AM
1987 190E 2.3 Aux Electric water pump xander6 Tech Help 1 09-19-1999 09:56 PM



All times are GMT -4. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page