Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-18-2001, 08:44 PM
Joseph Bauers
Guest
 
Posts: n/a
123 windshield wiper problem

In my 1979 300TD wagon, I have just experienced a most perplexing problem. I turned on the wipers today in a brief rain, and they worked fine. When I went to turn them off, they would NOT turn off. The switch on the turn signal stalk works in the fast position and the normal position, but it won't work in the delayed wiper posion and it won't turn them off. I had to pull the fuse to avoid driving with wipers moving on my dry windshield.

I assumed the probem was most likely the switch, so I took a unit I had taken off a parts car and connected the big plug from it in place of the big plug from the one still on the car--but the results were the same.

I suppose there could be two bad switches, but I wonder if a bad relay could cause this problem. Anyone with any knowledge of this strange phenomenon would be most appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2001, 10:08 AM
Dirty Ern
Guest
 
Posts: n/a
I don't have any experiance with MB wipers but an old Chevy truck I had had a switch in the wiper motor that turned it off.

You break the circuit at the wiper control and when the arms get to the park position, the switch in the motor shuts it off. May be out in left field here, but its worth a thought.

Ernie
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2001, 11:04 PM
Joseph Bauers
Guest
 
Posts: n/a
Problem solved! It WAS the relay. For those of you interested, should you experience the same symptoms I did, the relay is located on the firewall behind and slightly to the left of the instrument cluster. It is easiest to remove it by taking the instrument cluster out. In my case, I solved the problem by tapping the relay on my work bench a few times, and the malfunction disappeared.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield wiper quit Norseman Tech Help 1 01-02-2005 09:26 PM
Windshield Wiper Cal Ratcliff Tech Help 3 10-17-2004 01:53 AM
Windshield and wiper issue BauhnBuster Tech Help 10 03-19-2004 05:21 PM
W140 (S500) Windshield wiper system suiteR Tech Help 2 09-24-2003 09:51 PM
Windshield Wiper Problem Blackbenzz Tech Help 2 04-11-2001 10:30 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page