Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2002, 07:36 PM
Posts: n/a
How to remove/refit horns from 1994 S500 ( W140 series chasis )?

My horns on my 1994 S500 ( W140 series chasis ) just sqeak when I attempt to blow them so I want to remove them for repair or replacement. I found where they are located, one on each side of the car behind or actually inside of the bumper assembly and behind the under bumper grill.

I can not find anyway to get to them. Do I have to remove the lower engine compartment cover or do I have to remove the bumper. There must be an easier way. This has really got me stumped.

Can anyone assist me?
Reply With Quote
Old 01-28-2002, 07:04 PM
Posts: n/a
Surely someone knows how to refit horns on a 94' or newer W140.
Reply With Quote
Old 02-03-2002, 12:32 PM
Posts: n/a

Well since no one here knew how to accomplish this I thought I would post what I discovered for other new people out there.

You do have to remove the plastic front bumper to get at the horns [this will also give you access to the light wipers and a dozen other items].

The good news is that the front bumper is held on with only four bolts, two of them are the hood bumpers directly to the side of the electric radiator fans, the other two are visable just behind the bumper access panels directly below the above two bolts [one of these access panels covers the front tow hook], the extreme left and right side of the bumper where it wraps around the side of the car rides on a plastic channel. Remove the four bolts, grasp the bumper and just gently pull forward, it comes right off. Refit is exactly opposite. BTW, this is a one person job.

I removed the two horns and applied 12 volts, both were dead. BTW, they are NOT the same P/N one is a 400mhz horn and the other is 500mhz horn.

Last edited by Jere; 02-03-2002 at 07:04 PM.
Reply With Quote
Old 02-03-2002, 01:50 PM
Registered User
Join Date: Jun 2001
Location: Omaha, NE
Posts: 962
Congratulations on your success!

I wonder what would make BOTH horns go bad? Seems strange -- must be a quality control problem at the factory. . .
'93 400E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 - 1999 W140 change list.... I need your helps..... akry Open Discussion 5 06-13-2003 02:34 AM
'99 S500 Wheels and Tires For Sale (W140) jon Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 05-23-2003 05:49 PM
S500 ( W140 chasis ) trunk opening Gremlins Jere Tech Help 22 02-05-2002 12:24 PM
W140 printed chasis manual? Jere Tech Help 2 01-19-2002 11:41 AM
1994 S500 (W140) turn signal problem slai1112 Tech Help 2 08-06-2000 01:11 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page