Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-25-2002, 11:01 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Monroeville, NJ
Posts: 93
Fast idle, stumble on acceleration

I recently bought a 1987 560 SL with no idea of its service history. It insists on idling at 900-1,000 RPM, and stumbles on acceleration. Also, when I pump the brake pedal, the idle surges upward slightly. I've searched the archives, but don't feel like just randomly replacing parts. It sounds like a combination of things (idle control unit, plugs wires, etc.) Any thoughts?

Max J. Sandler
__________________
M. Sandler

1986 560SEC: 150,000 miles, runs great, but I've got to sell it (too many cars for one man)
1987 560SL: 122,000 miles, used to run poorly, now (thanks to forum), runs great!
1997 GMC Jimmy: Turned out to be a turkey.
1989 T-Bird Super Coupe: 150,000 miles, still runs great. Ford got it right.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2002, 05:03 PM
MIKE FREEMAN
Guest
 
Posts: n/a
High idle

Max;
The idle increase when pumping the brake is typical,no repair needed.
For the other problems check thr o.v.p.,it's located in the right side footwell behind the side panel.
M.F.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2002, 10:51 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Monroeville, NJ
Posts: 93
Thanks for the quick reply. I've heard the OVP bandied about on this site, but am not quite sure of its function. How does its operation affect idle and/or stumbling?
__________________
M. Sandler

1986 560SEC: 150,000 miles, runs great, but I've got to sell it (too many cars for one man)
1987 560SL: 122,000 miles, used to run poorly, now (thanks to forum), runs great!
1997 GMC Jimmy: Turned out to be a turkey.
1989 T-Bird Super Coupe: 150,000 miles, still runs great. Ford got it right.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2002, 10:52 AM
moedip
Guest
 
Posts: n/a
The OVP fuse and relay can cause all sorts of idling problems. Check the fuse on it first. Please note that if your car was jump started with another car - it could cause the fuse on the relay to blow from voltage surge. Since you just got the car - CHECK THE OVP FUSE AND RELAY - first. It could be your problem. If the car sat for a while before you got it and they jump started it - could be it. Please advise if it cures your problem
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very fast Idle, 5.0 in 1980 450 SLC (Euro) Leewolf SL Forum 24 08-02-2013 10:11 PM
'83 380 SL fast idle problem Dorbell Tech Help 3 08-23-2004 10:25 PM
1967 230s idle problem techrondon Vintage Mercedes 17 03-29-2004 11:25 AM
fast idle 260e Tech Help 10 09-06-2002 12:45 AM
fast idle in Park or Neutral 300E07960 Tech Help 5 03-19-2002 11:50 AM



All times are GMT -4. The time now is 06:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page