Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-25-2002, 04:20 PM
hedpe's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 507
headlight horror...problem :(

Hey guys, on my 1989 300SEL, i've had nothing but problems with my left headlight. About a month ago, the headlight went out, I figured ok, just need a replacement. Threw the replacement in, still nothing. I tried flicking on my high beams, and if my high beams were on, the light lit up. I'm like ok, what's the deal. I pull out the bulb again and examine the socket to find out that the socket had melted where the low beam current made contact with the light? It's a three prong socket, and one of the holes, the very left most I believe, was completely melted. So we took it in to the dealer and they replaced it with a new plastic blue socket. Things were fine until today, it went back out, and once again, only the high beam kicks the light on. The socket does not look melted, I have no clue what is wrong with it. Anyone have any ideas? Is too much current being sucked in? How can I check? I have the 2 cd W126 shop manual set, anywhere I can check in there? Anything!!!

Thanks guys/gals!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2002, 04:44 PM
hedpe's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 507
What do I look for, and if I happen to find something that controls the low beams, why would just the left side go out then? is there a seperate fuse for both sides?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2002, 05:18 PM
hedpe's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 507
Hey guys, thanks for the quick responses and help, I hate driving around with one headlight, lowers the class

Well, the light comes on that an exterior bulb is out. When i flick on the highbeams, the bulb warning light goes back out. I'm going to check the fuse box for something about it. Thanks guys, I'll get back to you if someone doesn't get back to me first
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2002, 05:42 PM
hedpe's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 507
Awesome, it was a bad fuse. I should never question you guys, always on target Thanks tons, I really appreciate all of the help!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2002, 05:53 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Try the fuse box.
Many Models have seperate fuses for each headlamp side
and beam....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Story on headlight wipers tower Tech Help 13 03-21-2009 01:46 AM
another 500E euro headlight question dko3tgk Tech Help 23 04-18-2005 01:29 AM
Headlight problem with "new" euros 97 300D psfred Diesel Discussion 0 09-06-2004 10:58 PM
FS: 260E (124) headlight wiper/washer system schumi Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 1 04-27-2004 01:27 PM
Fs: W124 300e Right Headlight / Foglight Assy bd37703 Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 08-04-2003 03:12 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page