Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-04-1999, 09:27 PM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Toronto,On,Canada
Posts: 280
2yrs new 1992 300E 2.6(used) AC wasn't too cold when bought though CAA(eqAAA)tested it and said it was OK.
2 weeks ago cleaned air filter.Loosened fat hose connected engine and air filter housing with the skinny little plastic tube attached in the middle of the hose.Did I do any damage?Now no cold air.Took it to mechanic.He did a paper clip test on the valve near the driver's side firewall.Gas came out.Compressor working.He said that it's not due to lack of R12.May be climate control unit.May take a few days to sort out.Cost unknown.

Any damage due to air filter cleaning?
What else would be wrong if the compressor is working and freon is adequate?
Whatever problem it is,since the heating is working,and it is going to be colder in the next few weeks in Toronto(the Great white north),can it be left till next spring or summer?

Tom 1992 300E 2.6
Old 09-04-1999, 11:11 PM
MB Medic
Posts: n/a
The a/c system is used in the heat and defrost modes, to take humidity out of the air. The defrost will still work, just not as well.
Servicing the air filter should not have caused this problem.
The mechanic should have checked the pressures in a/c system before giving you any diagnosis.

MB Medic
14 year MB tech
7 year shop foreman @ independent MB/Volvo shop
Old 09-05-1999, 10:47 AM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Toronto,On,Canada
Posts: 280
Where are you located,MB Medic?Anywhere near the Great white north bigsmoke of Toronto?
Old 09-06-1999, 10:07 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
This is an easy diagnosis for a good MB tech. Find another tech.


Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 300CE W124 Doorlock Problem Ashman Tech Help 10 07-31-2004 09:37 PM
Help, Please: 87 300SDL Trans Problem pstutcher Diesel Discussion 8 07-25-2004 10:32 AM
'96 E300D, weird diesel engine problem jarvisto Tech Help 0 06-25-2004 01:21 AM
W140 Blower Regulator Problem bdonkersgoed Tech Help 12 06-08-2004 03:25 PM
Electrical Problem? 87300SDLTurbo Tech Help 0 10-23-2002 02:29 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page