Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-29-1999, 01:46 AM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Charlotte, NC, USA
Posts: 688
Ran across a strange situation the other day,
but with cars....that's normal. The AC compressor was replaced two months ago from a w/d supplier on a 86 300E along with a new
expansion valve, drier and pressure switch(red) of course. Everything worked fine for two months and then quit working. Upon checking out the normal found the rpm sensor to be at 226 ohms vs. MB manual of 590+/- 60 ohms. Pulled the sensor out but it was about 3/8" longer than an OE and the seal was around the larger diameter under the snap ring. An OE has the seal on the small diameter. Checked supplier and found all the sensors ohm at around 225-228 and compared compressors. The rear boss is about 3/8" higher than an OE! Put the original sensor back in and replaced the klima relay to fix the problem. All working fine now.

The crux is, there are aftermarket compressors out there because of the demand
for a less expensive replacement but if you need an rpm sensor, forget an oe, as it won't fit. The clutch, who knows. The compressor looks exactly like an oe and bolts right up. Of course the Nipp label is not there. Be carefull techs!!

300SE, 300CE, 190/5.0
Old 09-29-1999, 07:55 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
The compressor you are describing is a nippondenso but designed for Toyota. Seen a whole bunch of them. Installed many 7-8 years ago when M.B. offered only new for $1250. They worked & retailed for $500. Now that M.B. offers factory rebuilt this compressor isn't as popular. We did that at factory dealer!! To offer something that people could afford!
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 300TE 4 MATIC warning light help needed p-car993 Tech Help 9 12-26-2003 07:45 PM
1998 e320 battery charge warning kwhite130 Tech Help 7 02-01-2003 05:10 AM
car died at light, ALL warning lights came on, no start david74mr Tech Help 10 12-11-2002 07:42 AM
Warning light replacement on 560SL SteveH SL Forum 1 10-17-2002 03:24 PM
'92 300E, "Glowing" Warning Light, Water Level LAFetner Tech Help 2 04-29-2002 09:04 PM

All times are GMT -4. The time now is 01:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page